Onze gemeentelijke voetbalclub Hove Sport is kampioen in vierde provinciale c. Volgend jaar spelen ze een niveau hoger in derde provinciale. Dat deden ze ook al eens vijf jaar geleden, maar zakten op het einde van dat seizoen terug naar vierde provinciale.

Hove Sport is geen club waar men gaat spelen om “het grote geld te scheppen”. Hove Sport is een familieclub die de jeugd de nodige speelkansen geeft. Het bestuur van de club werkt hard om met zeer bescheiden middelen het hoogst haalbare eruit te halen. Dit is dit seizoen dus goed gelukt. Proficiat ! Doe zo voort !

Hove Sport stond vanaf de eerste speeldag in september jl. op kop in het klassement. Toch werd het in de loop van de competitie nog spannend want een aantal achtervolgers kwamen dichtbij opzetten.

De eerste ploeg van Hove Sport speelde kampioen
De eerste ploeg van Hove Sport speelde kampioen

Op de 29ste speeldag zorgde het 1ste elftal Heren voor een gigantische stunt door met een nipte 1 – 2 overwinning in de 90ste minuut de titel te pakken op het veld van Muizen.

Een verdiende titel want slechts 3 nederlagen op 29 wedstrijden, 90 goals voor, 32 goals tegen, thuis in Hove steeds ongeslagen, pas op de 13de speeldag een 1ste nederlaag, 2 maal gewonnen tegen de rechtstreekse concurrent en een fantastische spelersgroep !

Buiten topschutter Van Heester blijven alle spelers volgend seizoen 2013-14 de Hovese kleuren verdedigen. Er werden al enkele contacten gelegd om doelgericht enkele versterkingen in de breedte aan te trekken om volgend seizoen vlot mee te draaien in derde provinciale.

 

Dames ook kampioen

Door de titel van zowel de Heren EN Dames sluit voetbalclub Hove Sport een historisch seizoen 2012 – 2013 af.

Na jaren van hard werken in het Hovese vrouwenvoetbal volgde na een 5 – 0 overwinning tegen Maria Ter Heide de verdiende titel . De Hovese dames spelen volgend seizoen in 2de provinciale.

De dames van Hove Sport speelden ook kampioen
De dames van Hove Sport speelden ook kampioen

De spelers kunnen de komende maanden genieten en velen moeten zich nu concentreren op hun studies. Er komt nog op een te bepalen datum 1 groot kampioenfeest met bestuur, spelers, trainers, supporters en technische staf voor een uniek seizoen !

Verdere info over de club: www.khovesport.be