Hove heeft de trieste eer om in het topklassement van de gemeenten met het hoogste aantal inbraken in woningen te staan. De aanwezigheid van verschillende op- en afritten van auto(snel)wegen in de regio is daar zeker niet vreemd aan, alsook het feit dat we jaarlijks in de Top-10 van het Ministerie van Financieën staan van de gemeente met het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking. Het “geboefte van de hele wereld” leest de kranten ook en vindt zo snel zijn weg naar onze gemeente.

Tegen inbrekersplagen in woningen kunnen de eigenaars wel iets doen, spijtig genoeg doen de meeste Hovenaars iets “als het reeds te laat is”.

Om “iets” tegen de inbraakgolven te doen, moeten we in Hove bij Alain Geeraerts zijn. Alain zag het levenslicht aan de Rupel in Boom. In zijn jeugd zwierf hij wat rond en werkte zowel bij een schoenmaker in Mechelen en Vilvoorde. In 1993 vestigde hij zich in Hove met een schoenmakerij en slotenmakerij. Genaamd “Eral service” en ERAL staat voor de eerste twee letters van de voornamen van het koppel; Erika en Alain.

 

Degelijke beveiliging

De twintigste verjaardag van zijn zaak vierde Alain in beperkte familiale kring, maar voor de 25-ste verjaardag gaat hij “er een lap op geven”.

Alain Geeraerts
Alain Geeraerts

“Om u te beschermen tegen inbrekers moet je preventief te werk gaan. De politie heeft preventieadviseurs in dienst die 16 weken opleiding kregen in de preventieve strijd tegen brand en inbraken, maar over sloten kregen ze slechts 2 namiddagen les. Ze moeten hierover nadien nog zelf veel info gaan opzoeken. Ik heb al vele politie-inspecteurs extra tips gegeven. Om uw woning te beveiligen kan men best enkele slotenmakers opbellen en hun opinies aanhoren en dan een keuze maken. Want ieder huis is anders en verdient een andere beveiliging” aldus Alain.

“Sloten plaatsen doe ik graag. Ik zorg er altijd voor dat alles vast zit. Mijn klanten kregen in 99% van de gevallen na de installatie van extra sloten en beveiliging geen inbrekers meer over de vloer. Er waren nog wel pogingen op de betreffende woningen, maar de dieven geraakten niet meer binnen. Mensen kunnen hun woning ook extra beveiligen, eerst mechanisch zoals het zelf afknippen van overhangende takken die veel licht innemen en het snoeien van hoge hagen zodat alle hoeken en kantjes van de woning zichtbaar zijn van op straat. In tweede instantie moet men zijn woning elektrisch beveiligen”.

 

Koffers

Koffers

De laatste tijd verkoopt Eral Service ook veel brandkasten in alle maten en gewichten. “Dit heeft veel te maken met de bankencrisis want op spaarboekjes krijgt men bijna geen rente meer en een aantal mensen bewaren aanzienlijke bedragen in hun woning. Ik krijg er dagelijks vragen over” aldus de zaakvoerder van Eral Service.

Hebt u nog verdere vragen, bel dan eens met Alain en maak een afspraak om eens te zien wat hij voor u kan doen !

ERAL Service – Alain Geeraerts – Slotenmakerij
Sint-Laureysplein 13, 2540 Hove, 03 454 28 69
www.eral.be – eral@telenet.be

Open: alle dagen van 9.00u. tot 12.30u.en van 13.30u. tot 18.00u.
Zaterdag tot 15.00u.
Gesloten op zon- en maandag