De eindejaarstentoonstelling van de volwassenen van de hogere graad van de Hovese Kunstacademie promotie 2012-13 liep afgelopen weekeinde in C.C. “De Markgraaf” en Het Kostershuisje. Vele bezoekers kwamen een kijkje nemen. De proclamatie, de uitreiking van de Prijs Henri Goyvaerts, van de Prijs Rik Blomme en de openingsreceptie ging op vrijdagavond door in “De Markgraaf”.

 

De laureaten 2012-13

Boud Cielen, directeur van de Hovese kunstacademie, had vrijdagavond het voorrecht om de nieuwe schepen van cultuur, Arnold Herrebout, te verwelkomen in zijn instelling. Directeurs blijven terwijl politici komen en gaan. De vorige schepen van cultuur, Els Pauwels, bevond zich tussen het publiek. Ze blijft een band en interesse behouden met haar vorige medewerkers. De groen-linkse fractie Hove Beweegt stuurde “letterlijk en figuurlijk haar kat”. Spijtig !

[slideshow id=4]

Helena De Neef en Matthieu Herbert zijn de genomineerden voor Fotokunst, Maria Daman, Christiane Sillis en Cecilia Willems voor Schilderkunst, Marie-Paule Christiaens voor Tekenkunst, en Christel Van Neyen en Hilde Withofs voor Textiele Kunst.
Matthieu Herbert is de laureaat van de Prijs Rik Blomme.
De prijs Henri Goyvaerts werd dit jaar niet uitgereikt omdat er geen geschikte kandidaat was.

Na de tentoonstelling bleven vele bezoekers nog wat napraten in het cafétaria.

 

Tentoonstelling Lagere graad 15-16 juni in de A. Rodenbachschool

[slideshow id=5]

 

Nieuw schooljaar

De lessen voor het schooljaar 2013-14 starten opnieuw op maandag 2 september e.k.. De minister heeft de bedragen van het inschrijvingsgeld nog niet vastgesteld. De nieuwe bedragen en de kortingsvoorwaarden worden zo snel mogelijk gecommuniceerd via de website van de academie. Inschrijven kan via de website en opnieuw van 1 tot 30 september op het secretariaat. De inschrijving geldt vanaf de betaling van het inschrijvingsgeld. Omdat men al enkele jaren problemen ondervindt om alle persoonsgegevens van vooral de nieuwe kinderen te krijgen, wordt gevraagd om bij elke aanwezigheid, ook voor proeflessen, een inschrijvingsstrookje voor te leggen aan de leerkracht. Wie inschrijft via de website kan ook daar een inschrijvingsstrookje downloaden.

Info: www.dekunstacademiehove.be