Uw geldbeugel of portefeuille werd gestolen? Wat nu?

* Tracht u zo goed mogelijk te herinneren waar en wanneer u uw geldbeugel/ portefeuille voor het laatst hebt gezien. Heeft u iets verdachts gemerkt of een verdachte perso(o)n(en) in uw buurt opgemerkt ? Kon u de dader(s) nog opmerken (heterdaad) of werd de diefstal met geweld gepleegd ? Bel dan eerst het noodnummer 101.

* Bel onmiddellijk naar Card-stop om uw bankkaarten te laten blokkeren : 070 / 344.344.

* Liep u tijdens de diefstal verwondingen op ? Laat u zo snel mogelijk verzorgen op een spoedgevallenafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis en vraag aan de arts een medisch attest voor uw aangifte bij de politie (en voor uw verzekering, werkgever/ school bij mogelijk te laat komen).

* Ga naar het dichtstbijzijnde politiekantoor om aangifte van de diefstal te doen. Geef daarbij zoveel mogelijk details die u zich kan herinneren. Criminele bendes en georganiseerde gauwdieven werken vaak via dezelfde actieschema’s. Het voor u onnuttige detail is misschien voor de politie het laatste puzzelstuk dat ze zochten om een criminele bende op te kunnen rollen.

* Voorzie u bij uw aangifte bij de politie al van een aantal geldige pasfoto’s.

* Vraag aan de politiebeambte de nodige documenten om uw nieuwe identiteitskaart en rijbewijs aan te vragen, bewijs van verlies van uw SIS-kaart, enz…

* Ga daarna naar de dienst bevolking van uw gemeente.