De raadsleden Guy Goyvaerts (HB) en Reinhilde Berben (N-VA) waren afwezig wegens vakantie. Secretaris Rob Van den Audenaerde was afwezig wegens ziekte. Nelly Bellens was een kwartiertje te laat, ze zat in een file op de autosnelweg. Er zaten twee mensen in de publiekstribune.

Vandaag is het Lokaal dienstencentrum ‘Ten Hove’ aan de René Verbeecklaan wat betreft nutsleidingen (gas, water, verwarming, enz…) volledig afhankelijk van het nabij gelegen rusthuis Cantershof. Hierover bestaan al jaren klachten dat men in het dienstencentrum zijn eigen temperatuur enz. niet kan regelen. Het OCMW wenst in de toekomst over eigen leidingen en meters te beschikken, zodat ze het gebouw binnenkort kunnen aankopen.

Sociaal Huis HoveVoor de ontkoppeling werden vele firma’s aangeschreven. Er kwamen slechts twee offertes binnen; van de firma Abati en de firma Van Laer. Volgens voorzitster Goedele Breyne (pH7) “is de verantwoordelijke van Van Laer niet ter plaatse geweest om te komen kijken. Hun prijs bedraagt 30.299 euro maar er is geen prijs opgegeven voor de voedingskabel. De offerte van Abati is volledig en bedraagt 30.074 euro”. De raadsleden beslisten om Abati aan te stellen voor de werkzaamheden. De BTW op de werken bedraagt wel 21% omdat het over een openbaar gebouw gaat dat niet wordt bewoond. Om de werken te controleren zal er een afspraak worden gemaakt met de gemeente.

Voorzitster Breyne stelde ook dat ze reeds een gesprek had met de directeur van het rusthuis en dat deze laatste geen enkel probleem heeft met de aankoop van het dienstencentrum door het OCMW-Hove. Dit punt wordt terug besproken op de raadszitting van september e.k.

Mededelingen :

  • De Ouderenadviesraad heeft een nieuwe samenstelling gekregen. Voorzitter is Gilbert Rodriguez, er zijn twee ondervoorzitters : Hélène De Boe (VLD) en Monique Slaets (CD&V).
  • Voorzitster Goedele Breyne riep de raadsleden op om mee na te denken en tips en ideeën te geven voor een geïntegreerde werking met de gemeente.
  • De toekomst van de Gezondheidsraad is nog onzeker. Er komen veel mensen naartoe (afvaardigingen van verenigingen, politieke partijen, artsen, apothekers, de politie enz.) en er worden interessante zaken besproken maar er is weinig output. Men zoekt naar een andere en werkbare samenstelling van deze raad.
  • Men wil in Hove per jaar in alle raden (OCMW, gemeenteraad, jeugdraad, enz …) rond één bepaald thema werken (vb. voeding). Veel onderwerpen zullen afhangen van de technici die ter beschikking staan.
  • Raadslid Nelly Bellens (HB) kaartte aan dat de bewoners van het LOI (Lokaal Opvang Initiatief) in de Meylstraat geregeld problemen hebben met het buitenzetten van de blauwe vuilniszakken (PMD). “OCMW-werkers moeten hier de nodige opleiding geven want het publiek verandert er permanent. Kunnen de mensen ook deelnemen aan de zomerendfeesten ? Die mensen willen wel iets doen voor de maatschappij” aldus Nelly Bellens. Raadslid Tinnemans (CD&V/VLD) vroeg ook om met een stand op de zomerendfeesten aanwezig te zijn.

Na een half uurtje was de openbare zitting voorbij en ging men over tot de besloten vergadering. Hierin worden persoonlijke problemen van mensen uit Hove besproken en worden er namen genoemd. Vandaar het besloten karakter van deze vergaderingen.