Op vrijdag 4 april jl. ging in de vooravond de plechtige inhuldiging door van de vernieuwde Magdalena Vermeeschlaan en een stuk van Wanninckhove. Het geheel werd nog uitgetekend door een studiebureau in opdracht van het voormalige groen-linkse & CD&V-bestuur. De brede Magdalena Vermeeschlaan kreeg in het midden een wadi met een stromend beekje en enkele bruggetjes. Hetzelfde voor het eerste stuk van Wanninckhove, vlak bij de M Vermeeschlaan. Er heerst nog discussie over de veiligheidsproblematiek, vnl. tijdens nachtelijke weekeindes kunnen er al eens wagens in de diepte duiken.

De plaatselijke goede honderd feestvierders lieten deze discussie even achter zich en kwamen zich tegoed doen aan al wat lekkers. Burgemeester Koen Volckaerts hield een toespraak en had hierbij nog bloemen in petto voor Katia De Vriendt, geëngageerd wijkbewoonster en gemeenteraadslid, voor haar inzet voor de wijk.

Wat opviel is dat er zowel politici waren van N-VA, Ph7 als ‘Fan van Hove’ (CD&V/VLD). De groen-linksen van Hove Beweegt waren afwezig en ‘stuurden hun kat’ … of waren ze al op weg naar zonniger vakantieoorden.

[AFG_gallery id=’27’]

 

Toespraak burgemeester Koen Volckaerts:

Beste inwoners,

Na meer dan 21 maanden in de werken gezeten te hebben kunnen we met vreugde samen het einde vieren en op de heropening van de Magdalena Vermeeschlaan een glaasje klinken.

M. Vermeesschlaan Speech burgemeesterIk dank jullie allen voor het geduld dat jullie aan de dag gelegd hebben. Eerst moeizame vergaderingen, dan de eerste spadesteek en de onvermijdelijke hinder.

De werken begonnen veelbelovend, echter binnen de kortste keer begonnen de eerste perikelen. Leidingen zaten niet waar ze moesten liggen, dus de weg wat verschuiven. Dan weer wat anders, de weg wat versmallen. Hier 5 cm en daar 10 cm. Met andere woorden: het resultaat was niet meer wat de ontwerpers in hun hoofd hadden.

Nu heb ik wel altijd mijn twijfels gehad, zoals velen onder u vermoed ik, bij het oorspronkelijke ontwerp. Maar het was beslist en de werken waren al te ver gevorderd om drastische wijzigingen te doen. Ondertussen kwam er nog een probleem. Een nieuw studiebureau moest op de proppen komen…

Dan kwam er uiteindelijk een nieuw bestuur aan het bewind. En als dat het enigste nieuwe was, zou het nog overzichtelijk zijn. Neen, ook intern bij de nutsmaatschappijen kwamen er ook nieuwe gezichten. Gevolg : bijna iedereen was nieuw, behalve Huybrechts de aannemer.

Ik moet toegeven : de Magdalena Vermeeschlaan was voor mij een harde leerschool en ze heeft mij veel slapeloze nachten bezorgd. Bepaalde werken konden merkelijk duurder uitvallen dan geraamd. Wie zal dat betalen ?

En dan als klap op de vuurpijl het faillissement van Huybrechts. Weeral slapeloze nachten. Wat gaat er gebeuren ? Overname, heropstart of een nieuwe firma ? Het werd dat laatste. DCA kwam terug in Hove.

Dankzij de goede begeleiding van Marleen Haertjens (hoofd coördinatie technische dienst), de correcte opvolging van Min Huet van Aquafin en ook Joris van het studiebureau Mebumar, de inzet van Katia De Vriendt en DCA kwamen we wekelijks dichter bij de afwerking van dit project. Wekelijks kwamen we in de barak samen, wekelijks kwamen er problemen (grote en kleine) op ons af, maar telkens vonden we oplossingen en konden nieuwe situaties bijgestuurd worden. En ook niet te vergeten: de financiën bleven uiteindelijk onder controle.

Namens het bestuur en ook namens de ganse buurt gaat onze dank naar het ganse team. Ik heb zeker nog namen vergeten, maar zonder hun inzet zouden we nu nog niet klaar zijn. Ook de mensen van DCA hebben vlot gewerkt en die dank ik ook.

Laat ons de kommer vergeten en de nieuwe situatie gewoon worden. Laat ons ook aan de goede kant van de werken denken.”