De naam ‘SV Sint-Jozef’ doet ongetwijfeld een belletje rinkelen.

sv sint-jozefTerecht, want de sympathieke Mortselse voetbalclub mag ondertussen 50 kaarsjes uitblazen ! De vereniging is reeds sinds 1964 gevestigd in de Mortselse Tuinwijk, een onderdeel van Mortsel-Dorp. Bij de gezellige, volkse club zijn vriendschap en sociaal contact zeker geen ijdele woorden, waardoor ontelbare leden de afgelopen 50 jaar er al héél wat voetbalvreugde en kameraadschap mochten beleven.

Alles begon in 1964 toen enkele KWB-leden van de parochie Sint-Jozef de koppen bij elkaar staken en een voetbalclub uit de grond stampten. Men startte met 3 ploegen in competitie bij de Katholieke Sportfederatie. De club speelde haar thuiswedstrijden in de Boechoutselei op grondgebied Hove, waar “‘t Schuurke” al vlug een tweede thuis werd voor velen.

 De-Stappe-voetbalveldIn 1980 werden de gronden aan de Boechoutselei echter verkaveld voor villa’s en diende de voetbalclub andere oorden op te zoeken. Het OCMW van de stad Mortsel verleende haar medewerking en zo kreeg de club de mogelijkheid om een nieuwe thuisbasis op te trekken aan De Stappe. Een braakliggend stuk weiland werd omgetoverd in een mooi voetbalterrein, met een nog mooiere accommodatie. Een

huzarenstuk, wetende dat zowel de kantine als de kleedkamers steen voor steen werden opgebouwd en gefinancierd door de clubleden en hun sympathisanten. Vandaag is deze locatie aan De Stappe nog steeds de mooie thuisbasis van de club.

Mayerlei-voetbalveldDoorheen de jaren bleef de club zorgen voor een prima sfeer. Bijgevolg bleef ook het ledenaantal steeds maar groeien en de club moest op zoek naar een bijkomend terrein. Géén makkelijke klus in een dichtbebouwde wijk, zou je denken, maar ook dit probleem werd opgelost ! Op nog géén 200 m van het terrein aan De Stappe kreeg SV Sint-Jozef in de Mayerlei een tweede terrein ter beschikking.

Momenteel telt de Mortselse voetbalclub om en bij de 300 actieve leden: 7 jeugdploegen, 1 dameselftal, 2 veteranenploegen en maar liefst 8 seniorploegen ! Iets waar men best trots op mag zijn.

Het bestuur van SV Sint-Jozef wil het 50-jarige bestaan van de club dan ook niet onopgemerkt laten voorbijgaan en slaat de handen in elkaar om op zaterdag 17 mei een grote ‘FANdag’ te organiseren.

fandag sv sint-jozefVan 12.00u tot 17.00u is er een gratis familiehappening met allerlei kinderattracties zoals springkastelen en ponyritjes. Van 18.00u tot 01.00u zijn er in de grote feesttent optredens van: Renton Junes, Not So Much en Matthijs én LES TRUTTES, de beste coverband van België en omstreken.

Kaarten voor het avondprogramma kan je in voorverkoop bekomen voor slechts 7 euro in Café Olymp, Dorpstraat Mortsel en in Frituur Klavertje, Liersesteenweg Mortsel. Bij de kassa betaal je 10 euro.

Een kleine bijdrage aan een lokaal monument en een ideale mogelijkheid om een gezellig event mee te pikken. Tot binnenkort bij SV Sint-Jozef !

Fik Verbiest – ’t Periodiekske