De volgende gemeenteraad van Hove gaat door op maandag 26 mei 2014, aanvang 20.00u., in de raadszaal van het gemeentehuis, Geelhandlaan 1 Hove. De vergadering is openbaar en gratis bij te wonen.

Gemeentehuis LenteToeschouwers moeten zich wel stil houden tijdens de raadszitting. Normaal gezien ligt er een samenvatting van de punten voor de toeschouwers.

Voor de zitting mogen toeschouwers vragen stellen over punten die de gemeente aanbelangen. Na de gemeenteraad mogen burgers vragen stellen die werden besproken tijdens de agenda.

 

DAGORDE GEMEENTERAAD HOVE

Openbare zitting

01.    Goedkeuring agenda en vaststelling van het mandaat voor de algemene vergadering IVEKA d.d. 24 juni 2014

Aan de raad wordt gevraagd om zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering van de intercommunale IVEKA d.d. 24 juni 2014.

 

02.    Intergemeentelijke vereniging PONTES – aanduiding vertegenwoordiger algemene vergadering 18 juni 2014, vaststelling mandaat en voordracht kandidaat bestuursorganen

Aan de raad wordt gevraagd de vertegenwoordiger en vaststelling van het mandaat goed te keuren voor de algemene vergadering van 18 juni 2014.

 

03.    Goedkeuring agenda m.b.t. algemene vergadering van de intercommunale IKA d.d. 24 juni 2014

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda m.b.t. de jaarvergadering van de intercommunale IKA d.d. 24 juni 2014.

 

04.    Aanduiden vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van de intercommunale IKA d.d. 24 juni 2014

Aan de raad wordt gevraagd om de vertegenwoordiger en de plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de Intercommunale IKA aan te duiden.

 

05.    Intergemeentelijke Samenwerking – Vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente met betrekking tot de agendapunten van de algemene vergadering van de opdracht houdende vereniging AWW van 26 juni 2014 – goedkeuring – stemming

Aan de raad wordt gevraagd om de agenda van de algemene vergadering van de intercommunale AWW goed te keuren en de voordracht van de effectieve en plaatsvervangende vertegenwoordiger aan te duiden.

 

06.    Beslissing inzake de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente op de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging CIPAL van 13 juni 2014

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering van de intercommunale CIPAL van 13 juni 2014.

 

07.    Beslissing inzake de aanduiding van de vertegenwoordiger van de gemeente op de algemene vergaderingen van de dienstverlenende vereniging CIPAL

Aan de raad wordt gevraagd de vertegenwoordiger en de plaatsvervangende vertegenwoordiger aan te duiden voor de algemene vergaderingen van de dienstverlenende vereniging CIPAL voor de resterende duur van de legislatuur 2013-2018.

 

08.    Gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de jaarvergadering van IGEAN – milieu & veiligheid van vrijdag 20 juni 2013

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de jaarvergadering van de Intercommunale IGEAN – milieu & veiligheid van vrijdag 20 juni 2014

 

09.    Gemeenteraadsbeslissing tot benoeming van een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van IGEAN – milieu & veiligheid van vrijdag 20 juni 2014

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de voordracht van de effectieve en plaatsvervangende leden voor de mandaten van de Intercommunale IGEAN – milieu & veiligheid voor de duur van de legislatuur 2013-2018.

 

10.    Gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de jaarvergadering van IGEAN – dienstverlening van vrijdag 20 juni 2014

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de Intercommunale IGEAN – dienstverlening van vrijdag 20 juni 2014.

 

11.    Gemeenteraadsbeslissing tot benoeming van een vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van IGEAN – Dienstverlening

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de voordracht van de effectieve en plaatsvervangende leden voor de mandaten van de Intercommunale IGEAN – Dienstverlening voor de duur van de legislatuur 2013-2018.

 

12.    Verlenging van de huidige scholengemeenschap De Link vanaf 01/09/2014 in de vorm van een interlokale vereniging

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de verlenging van de scholengemeenschap De Link, met ingang van 1 september 2014.

 

13.    Belasting op afgifte van administratieve stukken 2014 – aanpassing

Door het koninklijk besluit van 22 oktober 2013 wordt de maximumprijs die een gemeente kan vorderen voor de afgifte van een identiteitsbewijs aan niet–Belgische kinderen verhoogd van € 1,24 naar € 2.

 

14.    Kerkfabriek Sint-Jozef – rekening 2013 : advies

Aan de raad wordt gevraagd gunstig advies te verlenen aan de rekening 2013 van de kerkfabriek Sint-Jozef. De overschotten op het eigen dienstjaar zijn als volgt :

  • exploitatie : 18.237,42 EUR
  • investeringen :   171,79 EUR

 

15.    Ter goedkeuring jaarrekening 2013 van JOC Hove vzw

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de jaarrekening 2013 van JOC Hove vzw.

 

16.    Studieopdracht heraanleg Koude Beek in BPA Frijthout – Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze

FrijthoutVoor de aanleg van het landschapspark Frijthout gaan we een studiebureau aanstellen om ons te begeleiden bij het heraanleggen van de Koude Beek. De raad wordt gevraagd om het bestek voor de aanstelling van het bureau goed te keuren.

 

17.    Uitvoeren van werken voor derden – aanpassing eenheidsprijzen

Omdat de vorige vastlegging van de eenheidsprijzen door de gemeenteraad dateert van 28 september 2009, wordt gevraagd om de nieuwe en aangepaste eenheidsprijzen voor het uitvoeren van werken door derden, opgemaakt op basis van de gemiddelde prijzen van de aannemers, goed te keuren.

 

18.    Verkaveling nr. 2013/1 ‘Jan Frans Gellyncklaan binnengebied fase 1’: goedkeuring uitvoeringsovereenkomst.

Overeenkomst inzake de uitvoeringsmodaliteiten voor de uitrustingswerken in de verkaveling nr. 2013/1 genaamd ‘Jan Frans Gellyncklaan binnengebied fase 1’ te Hove.

 

19.    Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst ‘De Zuidrand dat smaakt’

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan Samenwerkingsovereenkomst subsidieproject Agentschap Ondernemen ‘De Zuidrand, dat smaakt’, en aan de mandatering en afvaardiging van ons bestuur in dit project.

 

20.    Ter goedkeuring: Gratis aanbieden senioren badminton

Aan de gemeenteraad wordt de toelating gevraagd om de senioren badminton gratis aan te bieden.