burger werkt meeTijdens de laatste nieuwjaarsreceptie 2014 van het Hovese gemeentepersoneel stelde burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) dat hij ‘het Hovese gemeentepersoneel beter wilde leren kennen in de uitoefening van hun functie’. Zo is men beter op de hoogte van wat er eigenlijk op de werkvloer allemaal plaatsgrijpt. Hiervoor zou hij gedurende een aantal dagen effectief meedraaien op al de betreffende Hovese gemeentediensten; van de (hoogste) administratie op het gemeentehuis tot de uitvoerende buitendiensten en het kuis- en onderhoudspersoneel inbegrepen.

burger werkt meeAldus geschiedde; we kwamen de burgemeester tegen op dinsdagnamiddag 6 mei jl. toen hij met twee gemeentearbeiders van de groendienst het populierenbosje aan Frijthout was aan het opfleuren voor de feestelijke opening van volgend weekeinde. Het betreffende bosje zal een ontmoetingsfunctie krijgen in het geheel aangelegde natuurdomein Frijthout (= brongebied van de Koude Beek). Er komen fiets- en wandelwegen vanuit de Hovese straten Frijthout en Oudstrijdersstraat naar de Boechoutselei. Hiervoor worden er een aantal bruggetjes geworpen over de Koude beek.

burger werkt mee   burger werkt mee

burger werkt meeDe werkzaamheden met de burgemeester gingen er – volgens onze eerste indrukken – nogal gemoedelijk aan toe. Het is de vraag wie er wie nu moet evalueren?

Als alle Hovese schepenen dit voorbeeld nu ook eens zouden volgen, dan is de kloof tussen het gemeentebestuur en de gemeentelijke uitvoerende werkers alvast minder diep. Het is echter de vraag of alle Hovese schepenen hiervoor de nodige tijd hebben, of de nodige tijd willen voor vrijmaken in hun agenda’s?