Op zaterdagavond 21 juni – begin van de officiële zomer en de langste dag van het jaar – organiseerde de wijkwerking van de Vredewijk hun “baravan” (samenvoeging van de woorden ‘bar’ en ‘caravan’) aan de spoorwegbrug van de Kasteelstraat.

De baravan is een oude tot bar omgebouwde caravan die de wijkwerking van de Hovese Vredewijk gebruikt om tijdens het jaar op verschillende plaatsen in de Vredewijk halt te houden en er de bewoners probeert samen te brengen bij het nuttigen van een drankje, al dan niet alcoholisch, en het eten van een klein hapje.

In 2012 tikte het buurtcomité van de Vredewijk een oude caravan voor een kleine 100 euro op de kop en maakte er langs één zijde een toog in. Deze baravan is het fysieke bindmiddel tussen de wijkbewoners. Steeds hopen dat het weer op de bewuste avond/dag wat meezit en dan komt er wel wat volk op af. Want een goede buur is nog altijd beter dan een verre vriend.

[AFG_gallery id=’42’]

De gemeente Hove bezorgde het wijkcomité een aantal herbruikbare bekers. De drank verkoopt men tegen zeer democratische prijzen; De gemaakte winst gaat naar het onderhoud van de baravan. Deze baravan heeft in de Vredewijk het gemeenschapsgevoel al sterk vergroot. Onze westelijke buren uit Edegem zijn ons initiatief komen bestuderen en lopen ook met concrete plannen rond om ook een Edegemse baravan te beginnen.

Het zou ook leuk zijn moest onze Hovese baravan eens enkele andere Hovese wijken aandoen, waar er vandaag nog geen of weinig gemeenschapsgevoel leeft.

Data van de komende haltes van de baravan in Hove :

  • Dinsdag 8 juli, Dennenlaan, vanaf 19.00u.
  • Dinsdag 22 juli, Sterrenregen, vanaf 19.00u.
  • Dinsdag 5 augustus, Hugo Verrieststraat, vanaf 19.00u.
  • Dinsdag 19 augustus, Beekhoekstraat, vanaf 19.00u.
  • Zondag 31 augustus, Jan Frans Gellyncklaan, vanaf 13.00u. , wielerwedstrijd
  • Dinsdag 9 september, Verbrande Hoevestraat (Kontich), vanaf 19.00u.
  • Vrijdag 19 december, Winterbaravan, vanaf 19.00u.

Verdere inlichtingen bij Filip Vermeulen, tel. 03 / 454.09.52.