Hove SportAls het van hoofdtrainer Bram Van Aelst afhangt, promoveert Hove Sport na het einde van het komende voetbalseizoen 2014-15 terug naar een hogere afdeling. Maar tussen hoop en werkelijkheid staan dikwijls praktische problemen en de nuchtere werkelijkheid.

De eerste mannenploeg van Hove Sport promoveerde na het einde van het voetbalseizoen 2012-13 van vierde provinciale naar derde provinciale. Afgelopen competitie 2013-14 deden “onze jongens” het sportief niet zo goed tussen de voetballijnen en moesten op het einde van het seizoen als laatste in de competitie terug degraderen naar vierde provinciale.

Hove SportOp de ploegvoorstelling van Hove Sport op vrijdagavond 20 juni jl. was hoofdtrainer Bram Van Aelst duidelijk : “Onze damesploeg promoveerde afgelopen seizoen naar tweede provinciale. Maar de heren moesten terug zakken. Het was reeds vroeg duidelijk dat we iets te kort kwamen. We haalden slechts 12 punten op 30 wedstrijden, we wonnen slechts 2 maal, we scoorden slechts 20 doelpunten en kregen er 85 binnen. Onze eerste overwinning behaalden we maar op 5 januari 2014. In de eerste periode behaalden we maar 3 punten op 30. Het is reeds fout gelopen in de voorbereiding. Er waren in de voorbereidingsperiode te weinig spelers aanwezig op trainingen, er waren teveel afwezigen. Dan kan een trainer enkel nog achter de feiten aanlopen. Nu moeten we een stap terugzetten. Het is onze ambitie om zo snel mogelijk uit vierde provinciale weg te geraken. Dezelfde trainers zijn gebleven. Er zijn in totaal 13 spelers naar een andere ploeg getrokken omdat ze er meer speelkansen denken te krijgen. We haalden ook 13 nieuwe spelers binnen, meestal uit de onmiddellijke omgeving en sommigen hadden in het verleden reeds een relatie met Hove Sport. Onder deze nieuwkomers zijn er twee doelmannen. We hebben nu 43 spelers op de lijst staan, waaronder vier doelmannen. Er zijn ook enkele dertigplussers bij. Ze zeggen allemaal dat ze gaan komen trainen. Bij Hove Sport moet men knokken om een plaats in de eerste ploeg te krijgen. We hebben gekozen voor meer interne concurrentie tussen de spelers. “

Hove SportTransfers in : Domien Decuypere (Antonia), Bert Claessens (vrij),  David De Maeyer (Belgica Edegem),  Kurt Colman (SK Reet),  Jonas Crols (K. Lyra TSV),  Jarryd Janssen (Belgica Edegem), Tom Kinsabil (Belgica Edegem), Thomas Moonen (SV Aartselaar), Mathias Sampain (KFC Kontich), Nick Steegmans (Belgica Edegem), Yannick Thys (VDP Sport), Joeri Van Heurck (Belgica Edegem), Tim Verheyen (KFC Lint) .

Transfers uit : Yente Anthonissen (Broechem), Raf De Cort (Boechoutse VV), Robert Herbert (Olympic Deurne), Matti Huybrechts (Borsbeek Sport), Joris Jansen (VC Wijnegem), Kevin Meunier (Jong Antwerpen),  Mikael Pauwels (Zwart Wit Kessel), Jimmy Schroons (SK Rumst), Gary Van Den Bosch (VC Mortsel OG), Rob Van Gorp ( Racing Emblem), Philippe Van Mieghem (Maccabi), Laurent Verschuere (Jong Antwerpen).

 

Competitie met 15 ploegen

Hove SportHove Sport belandt in reeks B van 4de provinciale waar er 15 ploegen staan ingeschreven. In totaal speelt iedere ploeg 28 matchen in de competitie. Is dit een zware reeks ? Bram Van Aelst : “Een ploeg die degradeert is altijd titelkandidaat is een gezegde. Dit kan zijn. Het is niet noodzakelijk zo. Er zijn meerdere titelkandidaten. De beslissing zal vallen in de onderliggende duels. We mogen niet verliezen tegen kleinere ploegen. Met onze 43 spelers heeft Hove Sport de sterkste ploeg die men ooit in de afgelopen 10 jaar heeft ter beschikking gehad. Er zijn veel jongens met veel ervaring lager dan 4de provinciale en die vroeger reeds voor Hove Sport speelden teruggekomen. Veel spelers betekent ook veel misnoegden. Men is pas sportman als je vecht voor je plaats en deze ook kan veroveren. Men moet een gedrevenheid hebben. Dan kan je iets bereiken. Misschien eindigen we binnen de top 3. Dan moeten we zeker tegen Sport Burcht, Zandhoven en Oelegem hevig uithalen. Op termijn moet Hove Sport proberen te evolueren naar derde provinciale, er groeien en de ambitie hebben om naar tweede te gaan.”

              

Hove Sport verder uitbouwenwalther van hoof logoEr gebeuren bij Hove Sport reeds vele zaken achter de schermen.

Hove Sport heeft komend seizoen een nieuwe hoofdsponsor; voor de mannen is dit Vastgoed Walter Van Hoof en voor de dames is dit kledijboetiek Nidem Dito uit Boechout.

Nidem Dito logoEr komen vele spelers terug naar Hove Sport, zij brengen hun naaste omgeving (familie, vrienden, lieven, …) terug mee. Hove Sport heeft nu 200 spelende leden, waarvan 140 in de jeugdploegen. De gemeente Hove wil meer doen dan vroeger.

Op zaterdag 19 juli beginnen de trainingen terug om 10.30u. Iedere week zijn er drie tot vier trainingen en twee oefenwedstrijden tegen ploegen uit de omgeving, ook enkele van het amateurvoetbal (Vlaamse Voetbalbond). Volgens trainer Bram Van Aelst “zullen spelers die komen trainen en conditioneel in orde zijn ook effectief spelen.”

Er gaan ook enkele trainingen in de Hovese sporthal door. Hier is wel een probleem omdat de donderdagavond training zou wegvallen. De dames blijven wel op maandagavond en woensdagavond oefenen in de sporthal.

Hove Sport zorgt ook voor de groepsgeest te bevorderen. Het moet dan ook niet altijd over voetbal gaan. Zo is er begin augustus e.k. (ofwel op zondag 4/8 of zondag 11/8) een BBQ voor alle spelers en hun familie, vrienden, kennissen, enz … De spelers brengen ook een bezoek aan de Hovese zomerendfeesten eind augustus en expliciet aan café ’t Nief Hoekske aan de Kapelstraat/ hoek Vincent Bavaisstraat, een sponsor van Hove Sport.

Tot slot van de ploegvoorstelling richtte penningmeester Eric Serrien even het woord tot de spelersgroep. “We hebben in Hove Sport een traditie van een warme en familiale club. We hopen dit door te kunnen zetten. We hopen op het einde van komend voetbalseizoen 2 maal kampioen te kunnen spelen.”

Achter die woorden van de penningmeester kunnen 8.200 Hovenaars zich vinden !

Verdere info op www.khovesport.be .