De zuiderse Picknick in het Hovese gemeentepark ten voordele van enkele sociale projecten in het Zuiden was een groot succes. Zo’n 350 deelnemers vonden op zondagmiddag 22 juni de weg naar het gemeentepark van Hove aan de Geelhandlaan.

De organisatie was een samenwerkingsverband tussen de gemeentelijke Cultuurdienst, het Koninklijk Harmonieorkest Sint-Laureys en Brandtfood.

Op het grasveld achter het gemeentehuis had de harmonie een mobiel platform geïnstalleerd en daarvoor zaten in totaal zo’n zestig muzikanten het beste van zichzelf te geven.

Over heel het grasveld verspreid stonden tafels waaraan zowel jong als oud konden genieten van originele gerechten op basis van fairtradeproducten (= eerlijke handelsproducten). Er waren ook enkele mensen die zelf hun picknickmand hadden meegebracht. De opbrengsten van de dranken en het buffet gaan naar enkele sociale projecten die ook ter plaatse werden voorgesteld.

De aanwezigen zullen het zeker gewaardeerd hebben om eens samen met enkele vrienden, buren en familie het begin van de zomer te vieren in een leuke sfeer en mooie omgeving.

Wat opviel is dat er weinig of geen gemeentemandatarissen van Ph7 en het groen-linkse Hove Beweegt aanwezig waren. Voor deze laatste was dit toch hun “core business” … of is het op hun luxueuze buitenverblijven in Frankrijk en Wallonië beter vertoeven … zonder vervelende pottenkijkers !?

Tegen 15.00u. was het geheel afgelopen en konden de mensen van de organisatie de opkuis van het terrein aanvangen.

[AFG_gallery id=’44’]