Hobbyclub

Op woensdag 3 en 17 september start Ziekenzorg, na een verdiende rustpauze, met de hobbyactiviteit. Ze beginnen met het maken van mooie kaarten. Natuurlijk staat de koffie of thee weer klaar. Van 13.30 tot 16.30 uur in zaal 1 van De Markgraaf.

 

Babbel-knabbel : patiëntenrechten door Ziekenzorg

Dinsdag 9 september, van 14 tot 17 uur in zaal 1 van De Markgraaf: voordracht over patiëntenrechten (in samenwerking met Dienstencentrum Ten Hove). De wet op de patiëntenrechten bestaat al sinds 2002. In deze wet worden acht basisrechten beschreven die je als patiënt beschermen in relatie tot zorgverleners en ziekenhuizen.

Enkele voorbeelden: een behandeling levert niet het gewenste resultaat op, een bepaald onderzoek bleek niet nodig, een factuur wordt betwist,… Stuk voor stuk situaties waarin het zinvol is om je rechten als patiënt te kennen. Toch blijkt uit

onderzoek dat 60 procent van de patiënten niet weet over welke rechten hij beschikt. Spreker : Achille Decupere. Alle geïnteresseerden zijn welkom.

 

Dagreis Ziekenzorg Hove

Op donderdag 11 september wordt de reis begonnen met een bezoek aan het Havencentrum Lillo, een rondrit in de haven met onder andere een bezoek aan de Zuidnatie, de containerdistributie per spoor, het Schelde-Rijnkanaal en de havenindustrie (chemie, containerbehandeling). Daarna wacht de deelnemers een lekkere maaltijd in Koetshuis Cortewalle in Beveren, gevolgd door een geleid bezoek aan Fort Liefkenshoek. Na de rondleiding pannenkoeken in taverne Liefkenshoek.

 

Hernieuwing lidmaatschap Davidsfonds ‘Vers geperst’

Het Davidsfonds start het nieuwe werkjaar tijdens het Cultureel weekend op 13 en 14 september en maakt van deze gelegenheid gebruik om ‘Vers geperst’ te organiseren, de jaarlijkse boekententoonstelling waarbij je het volledige boeken- en CD-pakket kan inkijken en je lidmaatschap ter plaatse kan hernieuwen.

Dit is ook een unieke gelegenheid om nieuwe leden kennis te laten maken met het Davidsfonds en haar werking. In tegenstelling tot andere jaren zijn er nu twee dagen waarop je kan langskomen en je keuze maken. Niet vergeten je keuzeformulier in drievoud mee te brengen.

Betalen van het lidmaatschap kan ter plaatse, contant of per overschrijving.

Je krijgt dan ook het programma van het werkjaar 2014-2015. Ben je niet vrij op 13 of 14 september ? Geen probleem : je wijkverantwoordelijke komt graag bij je langs voor de hernieuwing van je lidmaatschap en dit op een met jou af te spreken datum.

 

36ste Vredewijkfeesten in Hove

Vrijdagavond 19 september : ‘Route 36 with some music in the mix’.

Vanaf 20 uur lounge music met gelegenheid tot een babbeltje. Vanaf 23 uur party music met gelegenheid tot een dansje. Zaal Urania.

Zaterdag 20 September : rommelmarkt van 14 tot 18 uur op de speelplaats van RP2.

Standplaats is 5 EUR voor ongeveer 10 m2, te betalen bij inschrijving. In ruil krijg je drankbonnetjes. Opstellen kan vanaf 13 uur. Inschrijven doe je bij Rita Daems, J. F. Gellyncklaan 217 of bij Koen Van den Heuvel, J.F. Gellyncklaan 172. Voor meer info, tel. 0474 / 39 83 72.

Springkastelenfestival van 14 tot 18 uur op de speelplaats van RP2. Je kan komen springen, dansen, huppelen op fantastische springkastelen. Grote, kleine, voor elke leeftijd is er wel iets leuks te beleven. Eetfestijn van 18 tot 19.30 uur. Uitgebreide barbecue en paella.

Inschrijven via www.vredewijk.be . De ganse namiddag is ook het frietkraam open en zijn er ijsjes en desserten te verkrijgen.

 

Debat ‘Een kwart voorbij’ gemeentebestuur Hove

Gemeenteraad HoveOp zaterdag 20 september organiseert beweging.net Hove (vroegere ACW) om 10 uur (ontvangst vanaf 9.30 uur) in De Markgraaf onder de titel ‘Een kwart voorbij’ een debat rond het lokale beleid in Hove. Inderdaad, eind juni zat al één vierde van de gemeentelijke legislatuur 2013-2018 er op.

Nog driekwart te gaan. Een moment om even terug te blikken op de voorbije periode. Beleidsplannen werden opgemaakt en besproken… Uitvoering volgt… Tijd om vooruit te kijken naar wat nog komen zal. Een moment ook om het lokale beleid te toetsen aan de sociaaleconomische visie van beweging.net. Van elke fractie in de gemeenteraad werd één deelnemer aan tafel gevraagd :

  • N-VA : Koen Volckaerts (burgemeester),
  • pH7 : Goedele Breyne (schepen, voorzitter OCMW),
  • Hove Beweegt : Anne Van Put (gemeenteraadslid),
  • Fan van Hove (kartel CD&V–Open VLD) : Luc Vuylsteke de Laps (gemeenteraadslid).

Moderator : Herman Gorremans, vrijwilliger beweging.net (voorheen adjunctverbondssecretaris ACW Antwerpen).

Iedereen van harte welkom. Noteer meteen in je agenda ! Voor alle verdere info kan je terecht bij Jos Peeters, voorzitter beweging.net Hove, Beekhoekstraat 48, tel. 03 455 10 78 of 0492 97 90 80, e-mail : jmb.peeters@telenet.bewww.beweging.net

 

Wandel je mee met de Gezinsbond en de KWB Hove ?

Op 21 september gaan ze wandelen in het dorpje Testelt, tussen Aarschot en Diest. Aan de verrassend brede Demer strekt zich een heel apart natuurgebied uit : de waterrijke beemden. De noordoostelijke hoek van Vlaams-Brabant wordt Hageland genoemd. De Vlaamse auteur Ernest Claes, zelf een geboren Hagelander, zei ervan dat het een overgangsland was, noord en west is zand met schrale den, zuidoost loopt het over in de Haspengouwse kleigrond met tarwevelden en suikerbieten. Het klimt en daalt in zachte glooiingen, met dennenbosjes hier en daar, waarachter een wit geveltje en een torentje je toewenken. De hele tocht is 12 kilometer lang. Ze vertrekken aan de sporthal van Hove om 12.30 uur.

Meerijden is nog nooit een probleem geweest. Info: Jef Corsmit, tel. 0478 / 77 02 83.

 

Fiets(je) vaardig

Kinderen houden van fietsen. Eenmaal de techniek onder de knie lonkt de vrijheid en de straat. De verkeersdrukte weerhoudt echter veel ouders om hun kinderen te laten

fietsen. Ouders zitten met veel vragen : waar moeten we in het verkeer op letten ? Hoe brengen we de tips en regels op een goede manier over naar de kinderen ? Wat moet je weten over een goede fiets ? Welke oefeningen kan je doen ? Hoe en wanneer rijden we samen het echte verkeer in ? Deze workshop wil de fietsvaardigheden van kinderen trainen.

In een beschermde omgeving voeren de kinderen, samen met hun ouders, eenvoudige en leuke spelletjes uit. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur en is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders. Kinderen en ouders worden verwacht met de fiets.

Deelname is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt. Daarom moet je vooraf inschrijven. Vermeld hierbij het aantal volwassenen en de naam en leeftijd van de kinderen. De workshop vindt plaats op zaterdag 27 september, om 14 uur in Regina

Pacis 2 (Jozef Mattheessensstraat 62 in Hove). Inschrijvingen en meer info :

Roger Claessens, tel. 0485 / 53 26 94, e-mail: fietsersbond.hove@gmail.com .

 

Septemberfeest Cantershof Hove

cantershofOp zondag 28 september organiseert het woon- en zorgcentrum zijn jaarlijks septemberfeest.

Vanaf 14 uur doorlopend een gevarieerd programma : ijssalon, heerlijke wafels, kinderattracties : springkasteel, eendjes hengelen, ballonvogelpik en

volksspelen, crea- en fototentoonstelling, tombola, cake-schattingswedstrijd en optreden van Los Zaperos.

Van 16.30 tot 18.30 uur : bakharing met zure saus, pensen met appelmoes en kippenbout met appelmoes. De opbrengst van het feest wordt besteed aan de organisatie van uitstappen voor de zorgbehoevende en dementerende bewoners.

Van harte welkom in woon- en zorgcentrum, serviceflatgebouw en dagcentrum

Cantershof, René Verbeecklaan 5-7 Hove.

 

Ledenfeest Davidsfonds Hove

Op zondag 28 september kan je, om 10 uur in D.C. “Ten Hove”, samen met familieleden en vrienden genieten van een heerlijk ontbijtbuffet.

Leden betalen 12 EUR, niet-leden 15 EUR. Gelieve je aanwezigheid vóór 25 september te bevestigen bij Lieve Duffeler, tel. 0477 / 41 79 29, email : lieve.duffeler@skynet.be of Mimi Heysse, tel. 03 / 455 36 39, email :

mimiheysse@skynet.be . Betalen door overschrijving op rekening BE96 9794 2476 3005 met vermelding van het aantal personen.

 

Leeskring Davidsfonds Mortsel en Hove

Op maandag 29 september start de leeskring het nieuwe werkjaar met de bespreking van de Nederlandse auteur Ilja Leonard Pfeijffer. Hij is vooral een dichter, romancier, polemist en was classicus aan de Universiteit van Leiden tot 2004. Nu woont hij in Genua. Op 13 mei kreeg hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman ‘La Superba’ (2013). Ook zijn poëtisch werk uit 1998 ‘De vierkante man’ en zijn toneelstuk ‘De eeuw van mijn dochter’ zijn belangrijke werken. Een van zijn citaten : ”Gebrek aan zelfvertrouwen is een karakterfout!” Lees een van zijn werken en neem deel aan de bespreking in de bibliotheek in Mortsel (Eggestraat). Aanvang om 14.15 uur.

Begeleider : Marc van de Velde. Iedereen welkom. Meer inlichtingen : M. D’haene, tel. 03 / 455 63 12.