Jeugdraad Hove presenteert : TRICK OR TREAT ?

Op vrijdag 31 oktober zullen van 17.30 tot 20.00 uur alle Hovese deuren bestormd worden door een angstaanjagende meute kleine, griezelige mensjes. De enige manier om deze aanval te overleven bestaat erin, door middel van een voorraad snoepgoed, deze monstertjes tevreden te stellen zodat ze afdruipen en op zoek gaan naar andere slachtoffers.

 

Men viert die dag halloween. Het is een feest oorspronkelijk van de Kelten dat uit Ierland, Engeland, USA en Canada naar onze streken is overgewaaid. De handel moet toch permanent blijven draaien !

Kinderen verkleden zich en bellen in het donker aan bij woningen die – normaal gezien – versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen dan “trick or treat”. Hierbij geven ze de keuze tussen enkele plagerijen uithalen of iets lekkers (snoepgoed) krijgen. De meeste bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Dus niet schrikken en de politie bellen als er een bende bengeltjes aan je huisbel hangt !

Het is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Verkleed je en kom om 17.00 uur naar de lokalen van het JOC, Paul van Ostaijenlaan 6 in Hove, om samen op pad te gaan, te griezelen en vooral veel snoep te verzamelen.

Inschrijven kan van 6 tot 27 oktober door je gegevens (naam, geboortedatum, adres) te mailen naar jeugdraadhove@gmail.com .

www.hove.be .