De Ouderenweek loopt dit jaar van 17 tot en met 21 november en daar wordt in Dienstencentrum Ten Hove aandacht aan besteed met enkele speciale activiteiten.

Sommige activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor andere moet je zeker vooraf inschrijven.

 

Maandag 17 november, van 13.30 tot 17 uur, toegang vrij

– Juwelententoonstelling en –verkoop. De juweeltjes die tijdens de workshops in het dienstencentrum met veel geduld gemaakt werden, worden nu te koop aangeboden;

– wenskaartenverkoop ten voordele van de kinderziekenhuizen in Gambia.

 

allerhande voorzitters van Hovese verenigingen
kloeke senioren uit Hove …

Dinsdag 18 november, 14 uur, 5 EUR, vooraf inschrijven.

Filmvertoning : ‘Patch Adams’, een film met Robin Williams in een regie van Tom Shadyac.

Na een zelfmoordpoging en de dood van zijn vader laat Patch Adams zich opnemen in een psychiatrische instelling. Hij ontdekt dat hij in staat is om zijn eigen problemen

te vergeten door anderen te helpen en wil arts worden. Twee jaar later is hij de oudste eerstejaarsstudent aan de universiteit. Hij vraagt de school de aanpak van de medische zorg te veranderen. Hij is ervan overtuigd dat als mensen met hun naam worden aangesproken in plaats van met een nummer en als men de patiënten laat lachen en plezier maken, ze sneller genezen. Wanneer hij zijn theorie wil toepassen tijdens zijn studie stuit hij op verzet en afkeer. Dit weerhoudt hem er niet van om met zijn vriend Truman en zijn medestudente Carin vrolijke bezoekjes te brengen aan de patiënten in het ziekenhuis. Maar Patch wil meer: hij wil een eigen ziekenhuis met gratis verzorging en veel gelach. Maar hoe meer hij mensen wil helpen, hoe moeilijker zijn eigen leven wordt.

 

Woensdag 19 november, vanaf 14 uur.

– Stoelmassage door Sofie Hermans: verwen jezelf een keertje met een moment van rust en ontspanning. Kostprijs: 15 EUR per sessie van 30 minuten. Vooraf inschrijven verplicht;

– juwelententoonstelling en –verkoop. De juweeltjes die tijdens de workshops in het dienstencentrum met veel geduld gemaakt werden, worden nu te koop aangeboden.

 

Donderdag 20 november, vanaf 14 uur, toegang vrij.

– De Verzoekbox: zingen en dansen op muziekjes van jouw keuze. Schraap je keel en smeer je beentjes alvast in; – wenskaartenverkoop ten voordele van de kinderziekenhuizen in Gambia.

 

Vrijdag 21 november, vanaf 14 uur, toegang vrij.

– Initiatie Zumba met Sedric Nelson, sessie 1 van 14 tot 15 uur, sessie 2 van 15.30 tot 16.30 uur. Kostprijs: 1,50 EUR of een stempel op je seniorobickaart. Vooraf inschrijven verplicht; – wenskaartenverkoop ten voordele van de kinderziekenhuizen in Gambia.