Bijscholing : preventie van sportletsels bij jonge sporters

In december organiseert de sportdienst van Hove een bijscholing in samenwerking met Quality–Coaching om de sportclubs met een jeugdwerking te ondersteunen.

Heel wat trainers zijn vrijwilligers binnen de sportclubs en geven training omdat ze gepassioneerd zijn door hun eigen sport.

Vaak gaan ze vanuit hun ervaring tewerk en geven ze technisch goede trainingen. Maar er schuilen gevaren in het trainen van jeugdatleten. Het motorisch stelsel van jonge kinderen tot adolescenten verandert voortdurend. Voor jeugdtrainers is het dan ook belangrijk om rekening te houden met al deze veranderingen naar belastingen en bewegingen toe. In deze bijscholing zullen tips aan bod komen die direct bruikbaar zijn in alle sporten. De cursus mag door iedereen met een gezonde interesse voor training en jeugdwerking worden gevolgd.

Op vrijdag 5 december, van 19.30 tot 21.30 uur in het Sportpark (vergaderzaal eerste verdieping) in de Paul  van Ostaijenlaan. Inschrijven kan via e-mail: sportdienst@hove.be . Inschrijvingsgeld : 15 EUR, over te maken op rekening BE64 0910 2102 2252. Het aantal plaatsen is beperkt tot 20 personen. Snel inschrijven is de boodschap.

Bij Hove Sport heerst er minder stress om te kunnen voetballen
laat je kinderen voetballen bij Hove Sport !

 

Kracht en lenigheid (50+)

Uit onderzoek is gebleken dat kracht en lenigheid essentieel zijn voor de levenskwaliteit op latere leeftijd. De gemeente Hove biedt daarom graag een initiatiereeks kracht en lenigheid voor alle vijftigplussers aan.

Zowel mobiele als minder mobiele, actieve als minder actieve vijftigplussers zijn welkom. De bedoeling is dat iedereen op zijn eigen niveau zijn kracht en lenigheid weet te verbeteren. Data : 27 november in Dienstencentrum Ten Hove en 4 en 11 december in de danszaal (eerste verdieping) van het Sportpark.

 

 

G-Sport toch mee ?

Indoor G-Sportdag op vrijdag 28 november, van 9.30 tot 15 uur in het Sportpark.

De gemeente Hove streeft ernaar om elke inwoner aan het sporten te krijgen, ook mensen met een beperking. Hun welzijn en maatschappelijke integratie willen we benadrukken tijdens de G-Sportdag. Op deze sportdag zal de sportdienst een aantal sporten, aangepast aan de beperking, aanbieden.

De kinderen van Ritmica en de bewoners van Hoveberg zullen op deze dag samen sporten in de sporthal van Hove. Individuele Hovenaars met een beperking zijn ook sportief uitgenodigd.

 

 

Inschrijvingen en inlichtingen : sportdienst Hove, Paul van Ostaijenlaan 6 Hove, tel. 03 / 454 39 01, e-mail : sportdienst@hove.be  of Dienstencentrum Ten Hove, René Verbeecklaan 3, tel. 03 / 454 08 37, e-mail : gv@ocmwhove.be .

www.hove.be .