Actiegroep Voorpost start Burgerbeweging op voor het ‘behoud van onze volkse tradities’

Kerstboomverbranding 2014
“kerstfeest” ligt ook onder zware kritiek …

Steeds weer opnieuw laaien er in de media en de publieke opinie discussies op over Zwarte Piet, het Sinterklaasfeest, de kerstboomverbrandingen, de Paasklokken, enz … In het verleden werd het kruis op de mijter van Sinterklaas verboden en nu wordt Zwarte Piet als racistisch ervaren. In Nederland is het de Verenigde Naties, onder leiding van de Jamaicaanse Verene Shepherd, die aan de basis ligt van deze hele heisa. In Vlaanderen is het onder andere ‘Movement X’ van de Libanese activist Dyab Abou Jahjah, die de discussie op gang trok. Deze militante organisaties zien Zwarte Piet en Sinterklaas liever verdwijnen omdat zij hem als racistisch ervaren. In Nederland waren er enkele dagen geleden zware rellen met tegenstanders bij de intrede van Sinterklaas in de steden Gouda, Alkmaar en Amsterdam.

Sinterklaas Hove 2013
“Hoelang nog ?”

De discussies over onze Vlaamse en Europese volksfeesten houden niet op, na de Zwarte Pietendiscussie worden ook het Kerst- en Paasfeest bekritiseerd. Het plaatsen van kerstbomen in openbare gebouwen wordt in vraag gesteld, kerststalletjes mogen niet meer onder de kerstboom, paaseitjes mogen niet meer uitgedeeld worden om moslims niet tegen de borst te stoten, enz. …

Het feit dat er steeds discussies ontstaan over onze eeuwenoude volksfeesten is een bewijs dat dit een heel groot maatschappelijk draagvlak kent. Daarom roept de Vlaamse actiegroep Voorposteen halt toe aan de bemoeienissen van enkele politiek correcten die veelal van vreemde origine zijn en hun wil wensen op te dringen aan de meerderheid van ons volk. Stukje per stukje dringen de allochtonen hun politieke eisen op in het maatschappelijk debat om onze unieke volkscultuur te doen verdwijnen. Het zijn diezelfde leuterpieten die steeds de mond vol hebben over democratie. Ondertussen is het duidelijk geworden dat de overgrote meerderheid in Vlaanderen houdt van zijn feesten, tradities en volksgebruiken. Het wordt dus tijd dat ze zich neerleggen met de democratische meerderheid en hun politieke eisen meenemen naar hun land van herkomst ! “ aldus Voorpost.

Voorpost gaat nu over tot de oprichting van een burgerbeweging voor het ‘behoud van onze volkse tradities’.

“Vreemde volksfeesten die zich hier komen opdringen worden met open armen ontvangen en de zogenaamde morele kruisvaarders krijgen on-verantwoord veel spreekruimte. Onze eigen feesten verdwijnen angstwekkend snel en dit willen wij een halt toeroepen via de burgerbeweging voor het ‘behoud van onze volkse tradities’.

Wij zeggen JA aan een volksbewuste samenleving en handen af van onze tradities !

Iedereen die mee actie wenst te voeren voor het behoud van onze tradities en volkse gebruiken kan zich melden bij het secretariaat van de burgerbeweging. Zij zullen regelmatig op de hoogte gehouden worden van onze initiatieven en acties” aldus Voorpost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is te hopen dat het hier niet tot zulke zware rellen komt zoals in Nederland. Voorpost voerde reeds actie voor het behoud van Sinterklaas bij zijn jongste blijde intrede in Antwerpen op zaterdag 22 november jl. Het kwam toen enkel tot wat over-en-weer geroep met enkele activisten van Movement X. Maar als langs beide kanten “de geest uit de fles is” kan de toestand snel escaleren …

Verdere info :

Secretariaat burgerbeweging voor het ‘behoud van onze volkse tradities’

Ineke Cleymans

Dianalaan,    37

2600       Berchem

Tel. 0477 / 49.17.62.

inekecleymans@hotmail.comwww.voorpost.org