De vzw Laurentius nodigt alle muziekliefhebbers uit op een concert met werken van J.S. Bach en G.P. Telemann.

De kerkconcerten hebben gedurende decennia deel uitgemaakt van het culturele programma van onze gemeente en na een korte onderbreking zijn we intussen al aan de zesde editie van dit cultureel gebeuren toe. De vzw Laurentius zoekt in de eerste plaats naar artiesten met een uitzonderlijk palmares. Een van de doelstellingen is ook het aanbod gevarieerd te houden, zowel op vlak van componisten als van instrumenten.

Dit jaar inviteert de vzw Laurentius de vader van onze klassieke muziek, J.S. Bach en zijn tijdgenoot K.P. Telemann. Daarvoor werd een beroep gedaan op drie muzikanten van het ‘Bach Concentus’, onder leiding van Ewald Demeyere (klavecimbel). Hij volgde in 2002 Jos van Immerseel op als hoofddocent klavecimbel aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen en brengt samen met Caroline Bayet (viool) en Vinciane Baudhuin (hobo) een uitgelezen programma.

Sint Laurentiuskerk Hove

Het concert heeft plaats op donderdag 12 maart 2015, om 20.00 uur in de Sint-Laurentiuskerk, Kapelstraat in Hove. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan 15 EUR per kaart door overschrijving op rekening BE95 7310 0740 9458 van de vzw Laurentius, met vermelding van het aantal kaarten. Mecenaat : met een bijdrage van 50 EUR (zonder toegangskaarten) wordt je naam vermeld in de rubriek ‘mecenaat’ in de programmabrochure. Vanaf een storting van 100 EUR krijg je niet alleen een vermelding van je naam in de brochure, maar ontvang je ook twee toegangskaarten (zie rekeningnummer hierboven). Meer info bij Jacques Thiers, tel. 03 / 455 40 23, Dirk Sauer, tel. 03 / 455 43 95, Jean Schots, tel. 03 / 455 61 30 of Herman Janssens, tel . 03 / 455 40 53.

doop sint laurentiuskerk