Pegida 2

De anti-islambeweging Pegida – met geboorteplaats in het Duitse Dresden – organiseerde afgelopen maandag 2 maart een protestmanifestatie in het centrum van Antwerpen. Er kwamen een kleine 300 aanhangers op af. Een aantal onder hen kregen een GAS-boete wegens overtreding van het door burgemeester Bart De Wever uitgevaardigde betogingsverbod. Dit krijgt misschien nog een juridisch staartje, want de mensen van PEGIDA-Vlaanderen zijn niet van plan om zich te laten doen door gemeentebesturen of hun politieke (linkse) tegenstanders. Zij verwijzen naar het feit dat radicale islamieten – ondanks het heersende terreuralarm – nog steeds een vrijgeleide krijgen om op de openbare weg te betogen onder politiebegeleiding.

Pegida Sint-Niklaas
Pegida Sint-Niklaas

Pegida-Vlaanderen kondigt nu een nieuwe manifestatie aan op maandag 13 april in het centrum van Gent.

Ondertussen gingen er ook een aantal kleinere manifestaties door in het centrum van Sint-Niklaas, waar telkens een 50-tal aanhangers op af kwamen. Volgens onze verslaggever ter plaatse was het aantal aanwezigen op maandag jl. 9 maart gestegen naar 100 man, een verdubbeling. Door de publiciteit uit Antwerpen ? Het waren in Sint-Niklaas steeds staande manifestaties die een uurtje duurde (van 20 tot 21u.). In Duitsland wandelen de manifestanten door de hoofdstraten van de betrokken steden. Dan moet er een enorme politiemacht worden opgetrommeld wegens de aanwezigheid van tegen-betogers. Aangezien we hier te lande ‘krap bij kas zitten’ … zijn het staande manifestaties waarvoor minder politieagenten nodig zijn. Ieder land heeft zijn specialiteiten …

We vernemen zojuist dat er in het landelijke Heist op den Berg ook een aanvraag is gedaan voor een Pegida-manifestatie op vrijdagavond 10 april e.k. Samenkomst op den berg ! Zijn daar niet een aantal herbergen ?

Zeer benieuwd hoe het er in Gent gaat aflopen, met een socialist aan het hoofd van de politie ?

 

Radicale islam in Vlaanderen

Hier staat Pegida voor :

1. Enkel nog beperkte opvang van vluchtelingen uit oorlogsgebied en politiek vervolgden tot de rust in hun eigen land is weergekeerd.

2. Nieuwkomers moeten alle rechten én plichten aanvaarden. 

3. Politie, douane en grensbewaking moeten meer middelen krijgen om de veiligheid te verzekeren en een echte grenscontrole te herstellen. 

4. De huidige asiel- en uitwijzingswetten moeten gehandhaafd en uitgevoerd worden.

5. Criminele asielzoekers hebben hun recht op asiel verspeeld.

6. Vrouwonvriendelijke en gewelddadige ideologieën horen in Europa niet thuis. 

7. Mensen in Europa hebben het recht te leven, te werken, uit te gaan en zich te kleden zoals zij willen, zowel thuis als op straat, zonder intimidatie, beledigingen en geweld vanuit islamistische hoek. 

8. De christelijk-Europese cultuur is de cultuur van het Westen en moet beschermd en behouden blijven.

9. Volksreferenda zoals in Zwitserland zijn nodig.

10. Wapens leveren aan ongrondwettelijke, illegale organisaties zoals PKK of Syrische rebellen is onaanvaardbaar.

11. Neen aan de islamisering met ritueel slachten, gescheiden zwemuren, verplicht halal-eten in scholen, verwijdering en aanpassing van historische monumenten, teloorgang van historische volkstradities als kerststallen en zwarte Piet. 

12. De uit Syrië en Irak teruggekeerde moslim-jihadisten, die daar de ergste gruweldaden hebben uitgevoerd, wandelen nu vrij rond in onze straten, en moeten – voor zover mogelijk – door tientallen politie-agenten gevolgd worden. Wij willen dat alle teruggekeerde jihadisten worden opgesloten in afwachting van hun proces wegens terrorisme en moord.

13. Haatpredikanten ons land uit.
De tijd om van achter je PC-scherm te komen is aangebroken. Europeanen, de straat op voor onze vrijheid en onze toekomst !”

affiche Pegida 1

Facebook Pegida Vlaanderen