HOVE

De gemeentelijke uitvoeringsdiensten hebben vorig jaar 3.206 m2 voet- en fietspaden heraangelegd, 1.206 m2 méér dan de doelstelling van 2.000 m2 per jaar.

Ook dit jaar gaan ze hiermee verder. Zo werd ondertussen de Groenstraat al van nieuwe goten en een nieuw voetpad voorzien.

Daarnaast heeft de wegenploeg, samen met de gebouwenploeg, voor een drastische ingreep gezorgd aan De Markgraaf. Dit gebouw wordt namelijk al jarenlang geteisterd door vochtproblemen en na een uitvoerig onderzoek is de huidige oplossing uit de bus gekomen : door de oppervlaktes rond het gebouw te verharden, wordt het gebouw gevrijwaard van de grootste boosdoener, het oppervlakte(regen)water. Zodra de muren opgedroogd zijn, zullen ze starten met de binnenwerken.

Ook niet te vergeten : de groenploeg is deze winter druk in de weer geweest met snoeiwerken en vooral het verzorgen van ‘kantjes’. In totaal werden al kilometerslange kantjes terug netjes gemaakt.

burger werkt mee

Technische Spelen

Omdat het gemeentebestuur veel belang hecht aan het rendement en de veiligheid van de medewerkers, wordt om de paar maanden een interactieve opleidingsdag, ‘de Technische Spelen’, georganiseerd. Tijdens dit moment worden courante en minder courante technieken uitgeoefend door opdrachten in groep waarbij het leereffect versterkt wordt door de coaching van de collega-expert. Niet alleen leren zij hier veel van bij, ook bevordert het de teamgeest. De actieve deelname van het hoofd van de technische dienst en de burgemeester/schepen van Openbare Werken werd sterk geapprecieerd en scherpte de prestatiedrang nog meer aan.

Gemeenteplan

 

Foto’s : (C) Gazet van Hove .