Vrijdag 1 mei 2015

Eerste communie Sint-Jozefparochie

9.30u. Kerk. – Organisatie Parochie Sint-Jozef.

 

Petanque en kubbspel

Org. OKRA, Dienstencentrum ‘Ten Hove’, René Verbeecklaan 3 Hove.

Aanvang 14.00u. Tel. 03/ 455.35.68.

Tweede buitenspeelgoedbeurs

De Gezinsbond zoekt verkopers voor de tweede buitenspeelgoedbeurs. Enkele suggesties : fiets, step, rolschaatsen, skateboard, badmintonset, trampoline, zwembadjes, opblaasbaar speelgoed, voetbalgoal, basketbal, fietskar, fietsstoel, zandbak, schopjes, kubbspel, petanque, indianentent, glijbaan, huisje, schommel, jokari, tennisraket,… Breng op vrijdag 1 mei je speelgoed en/of fiets tussen 10.00u. en 10.30 uur naar de speelplaats van de Albrecht Rodenbachschool in Hove. De Gezinsbond staat in voor de verkoop. Aan alle deelnemers die iets willen verkopen wordt gevraagd om vooraf in te schrijven. Dit kan via e-mail : speelgoedbeurs.gezinsbond@gmail.com. Je geeft de prijs door die je voor je fiets of buitenspeelgoedspeelgoed wil krijgen. Bijdrage voor de Gezinsbond : 10 procent van de verkoopsprijs met afronding naar geheel getal. De beurs vindt plaats van 11.00 tot 12.30 uur. Om 12.30 uur word je terug verwacht om ofwel je geld te ontvangen, ofwel je fiets of speelgoed weer mee naar huis te nemen.

Maandag 4 mei 2015

Fietsen (bij gunstige weersomstandigheden)

Org. OKRA, samenkomst om 13.30u. Dienstencentrum Ten Hove, René Verbeecklaan 3 Hove.

Verdere info op tel. 03 / 455.35.68.

electrische fiets batterij onder drager

 

Infoavond toekomst Sint-Jozefkerk

Op maandag 4 mei wordt om 20 uur in de Sint-Jozefkerk een infoavond georganiseerd rond de toekomst van deze kerk. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Inkom gratis. Meer info bijPaul Vermeiren, tel. 0486 / 39 44 34.

 

Yoga (in ’t Groen Schooltje) Org. Vogelzang Yoga

MIND CALMING YOGA Doel : spanningen loslaten en beter leren ontspannen. Deze vorm van hatha yoga is een goed anti-stress middel om je geest terug in balans te brengen. Veel zittende en liggende poses met aandacht voor het losmaken van de heupen, rug, nek en schouders. Elke les (75 minuten) eindigt met een diepe relaxatie + een tas yogi thee. Lesdata in Hove : maandag (20.30-21.45 uur) Mei : 4 + 11 + 18 mei Juni : 1 + 8 + 15 + 22 juni Geen les in juli, terug les per half augustus. Let op : 1) Nieuwe klanten melden zich eerst aan via de website (het contactformulier). Bestaande klanten zijn steeds welkom zonder aanmelding. 2) Zoek je een actievere les ? Kom naar de yoga in Emblem ! Meer details over de les, locatie en aanmelding: www.vogelzangyoga.com . 3) Via de website (via het contactformulier) kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatische nieuws over het lesrooster en andere les nieuwtjes.

’t Groen Schooltje Hove
’t Groen Schooltje Hove

Dinsdag 5 mei 2015

Curvebal

Org. OKRA, Danszaal Sportpark, Paul van Ostaijenlaan 2 Hove.

Van 14.00u. tot 16.00u. Meer info op tel. 03 / 455 35 68

 

Yoga Urania

Bewegingen en oefeningen die bewust en zelfactief worden vormgegeven ter algemene ontspanning en versterking. Les op dinsdag 5, 12 en 26 mei en 2, 9, 16 en 23 juni, telkens van 20.00 tot 21.30 uur in de turnzaal van Urania, Jozef Mattheessensstraat 60 Hove. Zesbeurtenkaart : 38 EUR. Altijd welkom voor een kennismakingsles. Meer infotel. 0477 / 24 48 76, e-mail: carina.vanespen@skynet.be .

Urania

Woensdag 6 mei 2015

Uitstap ‘Serres van Laken’

Op woensdag 6 mei 2015 bezoekt Okra Hove de Koninklijke Serres van Laken (busuitstap). Contacteer  voor inschrijving en programma Remy Corsmit, tel. 03 / 455 10 55 of 0471 / 24 53 44.

 

Vrijdag 8 mei 2015

Petanque en kubbspel

Org. OKRA, Dienstencentrum ‘Ten Hove’, René Verbeecklaan 3 Hove. Aanvang 14.00u. Tel. 03/ 455.35.68. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Bloemschikken

Samen bloemschikken, niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op vrijdag 8 mei om 14.00 uur. Begeleiding :  Barbara. Inschrijven verplicht ten laatste op 4 mei in Dienstencentrum Ten Hove, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen : scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot van 10 EUR komt betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend. Meer info op tel. 03 / 454 08 37.

 

Film ‘The Way’ (2010) in Ten Hove

Dienstencentrum ‘Ten Hove’, René Verbeecklaan 3 Hove. Aanvang 14.00u.

Gratis inkom. Meer info op tel. 03 / 454 08 37.

 

winterland 1
Jonas Winterland

Optreden Jonas Winterland in Da Capo

Met zijn eerste album ‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’ (januari 2013) kwam Jonas Winterland helemaal uit het niets, maar dat hield hem niet tegen om in sneltempo pers en publiek in te pakken met singles als ‘Altijd halverwege’ en ‘Naar het licht’. Na een warm onthaalde tournee kreeg hij begin 2014 ook nog een nominatie voor de Mia’s in de categorie ‘Beste Nederlandstalige album’. Daar moest een vervolg op komen en dus bracht de Leuvense singer-songwriter in januari 2015 zijn tweede album uit: ‘Zwaartekracht en andere verzinsels’. Die titel mag je gerust als een intentieverklaring lezen. De voorzichtige debutant van twee jaar geleden voelt zich muzikaal bevrijd en is een zelfbewuste zoeker geworden. Met wellicht meer vragen dan antwoorden in de aanbieding. Als je dacht dat zijn debuut al een persoonlijke plaat was: op zijn nieuwe album gaat Winterland nog een stap verder en snijden zijn teksten nog net dat tikkeltje dieper. Als prille dertiger zingt hij onder meer over de weigering – of is het onkunde? – om volwassen te worden (‘De jaren van verstand’) en over de muziek (‘De zwaartekracht’) en de liefde als reddingsboeien. Verder bezweert hij zijn angst om te vergeten en vergeten te worden (‘Wie ik ben en hoe ik heet’) en brengt hij met ‘Gelukkig zijn wij niets’ een vrolijk tintelende ode aan het onvolmaakte. En dan is er ook nog ‘Het meisje uit het lied’, een lied dat bedoeld was als een warm eerbetoon aan de drie Nederlandstalige rockgroepen die Winterlands jeugd kleurden (Gorki, Noordkaap en De Mens), maar dat door het plotse overlijden van Luc De Vos plots een andere lading krijgt. Voor de productie werkte Winterland opnieuw samen met producer Jo Francken (zie onder andere Gabriel Rios en Triggerfinger). Onder zijn impuls werden nieuwe muzikale registers aangeboord. Zo vormt de indiepop van Beck, Eels en Grandaddy een belangrijke bron van inspiratie, terwijl oude meesters als Bob Dylan en Leonard Cohen op de achtergrond aanwezig blijven.

Opvallende gastrollen zijn weggelegd voor rasmuzikanten David Poltrock (Hooverphonic en De Mens), Tom Vanstiphout en Pieter Van Dessel (Marble Sounds). Live wordt Jonas Winterland bijgestaan door celliste Renke Van Impe. De pers over ‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’: “Een bloedmooi debuut van een buitengewoon talent. Neem het van me aan: Jonas Winterland wordt een begrip.” (De Morgen) “Trage chansons met akoestische ondertoon en teksten waarvoor zelfs de überkritische Raymond van het Groenewoud uit zijn bed wil komen. Een singer-songwriter die ambitieus genoeg is om in de eigen taal een buiging te maken voor Leonard Cohen.” (De Standaard) “Verrukkelijk old skoole troubadour, die in Nederlandstalige miniatuurtjes de melancholie doet bloeden. De Vlaamse E-van-Eels, quoi.” (Humo) “Een album dat meer dan eens naar de hemel reikt.” (Gazet van Antwerpen)

Zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1a Hove, aanvang 20.15u. www.jonaswinterland.be – Meer infotel. 03 460 33 12, e-mail: cultuur@hove.be

 

flanders fieds WO1

Voorstelling oorlogsdagboek 1914-18

Op vrijdag 8 mei stellen de Heemkundige Kring “De Markgraaf” en dorpskrant De Hovenaar om 20.00 uur in zaal 3 van O.C. “De Markgraaf” – Kapelstraat 8 – het oorlogsdagboek van Pater Alfons Van Linden voor : ‘Memorandum van de oorlog 1914-1918’. Met afsluitend een natje en droogje. Graag vooraf je komst melden bij Frans Sermeus, tel. 0494 / 30 57 57, e-mail : frans.Sermeus@telenet.be.

 

Zaterdag 9 mei 2015

‘Dingen des leves’ door Warre Borgmans (try-out)

De Vredewijk en ’t Alternatief gaan naar de try-out van Warre Borgmans met ‘Dingen des levens’. Geflankeerd door Jokke Schreurs op gitaar en Dave Reniers op mondharmonica zal hij het hebben over lief en leed, pijn en plezier, durf en schrik,… Kortom : de dingen des levens. Zaterdag 9 mei, om 20.30 uur in Kaleidoscoop, Molenstraat in Mortsel. Inkom : 12 EUR. Reserveren bij Bea Carsauw via e-mail: beacarsauw@hotmail.com of tel. 03 / 458 44 61. –  www.vredewijk.be .

 

Sint Laurentiuskerk Hove

Eerste communie Sint-Laurentiusparochie

9.30u. Kerk, Kapelstraat 6.

Ritmica Rommelmarkt BBQ

 

Tuinfeest Ritmica ‘Dromenvangers’

Op zaterdag 9 mei zet Ritmica vanaf 10.00 uur de poort aan de Wouwstraat 44 open voor het jaarlijkse tuinfeest. De kinderen starten de dag met hun theatervoorstelling ‘Dromenvangers’, een kleurrijk verhaal in indianensferen. Het tuinfeest is een gezellige happening dat een Bourgondisch eetfestijn combineert met sprankelende activiteiten, verrassende animatie en kinderkermis. Je bent van harte welkom ! Meer info opwww.ritmica.be .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tentoonstelling Hove en W.O. II (1939-1945)

Op vrijdag 8 mei stellen Heemkundige Kring De Markgraaf en De Hovenaar om 20 uur in zaal 3 van De Markgraaf het oorlogsdagboek van Pater Alfons Van Linden voor : ‘Memorandum van de oorlog 1914-1918’. Met afsluitend een natje en droogje. Graag vooraf je komst melden bij Frans Sermeus, tel. 0494 / 30 57 57, e-mail : frans.sermeus@telenet.be. Tijdens de voorstelling van het oorlogsdagboek van Pater Van Linden wordt ook de tentoonstelling ‘Hove en W.O. II – 70 en 75 jaar later’ geopend. De tentoonstelling is open op zaterdag 9 mei van 9.00 tot 17.00 uur en zondag 10 mei van 10.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag 10 mei 2015

Bezoek kasteeldomein Cantecroy in Mortsel

Veel mensen kunnen kasteel Cantecroy situeren, daar ergens in Mortsel, naast de Krijgsbaan, maar weinigen zijn ooit op dit domein geweest. Toch is Cantecroy een prachtige locatie en valt er heel wat te vertellen over zijn bijna duizendjarige geschiedenis. Daarom organiseert de Gezinsbond op zondag 10 mei een bezoek aan dit domein onder leiding van een bekwame gids die veel geheimen zal vertellen van dit ‘vergeten’ kasteel. Cantecroy is de laatste jaren omgebouwd tot een grote residentie met luxueuze seniorenflats, een restaurant en feestzalen. Deze privé-vertrekken kunnen ze natuurlijk niet bezoeken, maar de gangen, de kapel, de ridderzaal en misschien één van de boven-terrassen, dat zal waarschijnlijk wel lukken. Het bezoek start om 14.00 uur aan de grote inkompoort en duurt ongeveer 1,5 uur. Zij die dit bezoek willen combineren met een kort fietstochtje verzamelen om 13.30 uur (met hun fiets) aan de dorpsfontein naast de kerk van Hove. Er kunnen slechts twintig personen mee op dit bezoek, dus enkel voor leden en vooraf inschrijven is zeker nodig. Dat kan bij Paul en Monique Hoppenbrouwers-Slaets, tel. 03 / 455 63 80 of e-mail : paul.hoppenbrouwers@telenet.be. Als deelnameprijs betaal je ter plaatse 5 EUR per gezin.

 

Grote KWB Garageverkoop

De lente komt er aan, dus hoog tijd om kasten, zolder, kelder,… op te ruimen en de overtollige spulletjes klaar te zetten voor de Grote KWB Garageverkoop op zondag 10 mei tussen 9 en 16 uur. Wie graag wil deelnemen, kan inschrijven bij Jan en Rita via e-mail: jan_jespers@skynet.be of tel. 03 / 455 95 35 en 3 EUR storten op rekening BE07 7895 5113 9466 (Belfius) van de KWB Hove met vermelding van naam en adres en dit ten laatste op 1 mei. Deelnemerslijsten zijn op de dag zelf te verkrijgen in de Eendenlaan 5 en de Molenstraat 50 vanaf 9.00 uur. Voor meer info: Jan en Rita, e-mail: jan_jespers@skynet.be of tel. 03 / 455 95 35 of www.kwb.be/hove

 

Foto’s : (C) Reporters.