Groen-links had dit reeds kunnen oplossen !

HOVE

Raadslid Jo Ampe (groen-links) vroeg op de laatste gemeenteraad van april om dringend iets te ondernemen om de verkeersveiligheid in de Edegemsestraat voor de fietsers te verbeteren door het structureel herstellen van de slemlaag. “De staat van het wegdek is er zeer slecht. Zeker bij regenweer. Er komen veel schoolkinderen langs gefietst. Men spreekt over de Edegemsestraat enkel over het centrale gedeelte. Er moet dringend een slemlaag bij komen !” Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “We gaan dit voorleggen aan de technische dienst. Het is enkel een her-asfaltering van een straat.” Jo Ampe drong ook aan op het nieuw aanbrengen van de signalisatie. Koen Volckaerts : “Er komt een slemlaag plus een nieuwe belijning met eventueel een bord.”

Commentaar :

Inhoudelijk en feitelijk heeft Jo Ampe gelijk. Maar …

Tijdens de vorige legislatuur (2007-2012) was huidig groen-links gemeenteraadslid Jo Ampe eerste schepen met o.a. de bevoegdheid ruimtelijke ordening in zijn portefeuille. Hij had toen de mogelijkheid om via de herprofilering van het Hovese gemeentecentrum een verhoogd en beveiligd gekleurd fietspad aan te leggen in Hove-centrum, van aan de gemeentegrens met Boechout (Aldi) tot aan de gemeentegrens met Edegem (N-1 / Mechelsesteenweg). De groen-linksen hebben dit niet gedaan. Dit is schuldig verzuim !

Foutpakeerder aan Kapelstraat

We kregen in het Hovese gemeentecentrum een “mossel noch vis oplossing” met fietsers voor en tussen de auto’s van aan het Groen schooltje tot aan de Hortensialei. Een zeer gevaarlijke situatie met dagelijks veel ongemak voor zowel de auto’s als de fietsers en al een reeks – gelukkig maar kleine – verkeersongevallen.

Geld euro's

Ondertussen heeft iedereen de fouten van deze mislukte uitwerking kunnen inzien – behalve een aantal groen-linkse fundamentalisten. Het nieuwe gemeentebestuur (2013-18) besliste dat er een veilige aanpassing komt in de Kapelstraat met effectief een beveiligd en verhoogd fietspad. Deze ingreep kost natuurlijk een pak geld. Spijtig genoeg kunnen we de kosten voor deze werken niet verhalen op de groen-linkse partijkassen ! De Hovenaars moeten via de belastingen betalen voor de fouten van Jo Ampe en zijn kliek. Met dit geld kon de gemeente reeds andere projecten opstarten. Het is maar dat iedereen dit weet !

Foto’s : (C) Gazet van Hove .