HOVE

Op zondag 5 juli heeft om 9.30 uur de eucharistieviering plaats in de Sint-Laurentiuskerk. Vanaf 11.00 uur kan je achter de sporthal terecht voor het aperitief en het optreden van Ed Kooyman (gratis). Nadien start de barbecue (5 EUR).

cava Pallieterke

In 1970 begon Ed Kooyman op aanraden van Wannes Van de Velde Antwerpse teksten te schrijven op de countrymuziek waar hij mee opgegroeid was. Deze originele combinatie scheen niet alleen het Antwerpse publiek aan te spreken, want Ed schuimde in zijn eentje heel Vlaanderen en zelfs een deel van Nederland af met zijn 5-string banjo, concertina, autoharp en mondharmonica. Hij vroeg Herman Van Haeren in 1973 om mee te werken aan zijn eerste album. Deze samenwerking werd steeds intenser en zij trokken vele jaren samen, op. Elf albums hebben zij ondertussen al uitgebracht.

Vlaamse_vlag

In 2014 hing Herman zijn gitaar aan de wilgen, maar Ed volhardt in de boosheid. Op het podium wordt hij begeleid door Frank Bierque (contrabas), die mee zorgt voor uitstekende (en aanstekelijke) muziek bij zijn originele en grappige teksten. Aan zijn schoonzoon Bart Vanpeteghem heeft Ed een goeie gitarist die heel plezant uit de hoek kan komen en ook dochter Lien Kooyman doet haar duit in het zakje op accordeon, banjo en fluiten.

Meer info op www.edkooyman.be

tel. 03 / 460 33 12, e-mail : cultuur@hove.be

 

 

Foto’s © Reporters.