HOVE

In deze straat in de Bloemenwijk staat er inderdaad een rode openbare postbus van Bpost om brieven in te deponeren. Specifiek op het T-kruispunt met de Jozef Lambrechtslei. Een Bpost-medewerker ledigt deze bus enkele keren te dag. Probleem is dat de postbus bijna niet meer te zien is wegens overwoekering door een belendende haag van een boordeigenaar. De haag overwoekert zeker drie dals. Dit is ook geen reclame voor Bpost, een bedrijf dat de laatste jaren erg succesvol is geworden. Op het voetpad ervoor groeit veel onkruid. Bij regenweer is het er erg glad en kan men vallen met alle mogelijke gevolgen van dien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie is er verantwoordelijk om dit op te kuisen ? Bpost, de gemeente of de boordeigenaar ? Deze laatste natuurlijk. Boordeigenaars moeten ervoor zorgen dat hagen en takken niet beneden een zekere hoogte over de openbare weg hangen en het verkeer (voetgangers) hinderen in het veilig gebruiken van deze openbare weg (voetpad).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Hovese Gemeenschapswachten hebben weer eens een reden om uit te rukken. Als de boordeigenaar niet snel reageert, kan de gemeente het laten opkuisen op kosten van de boordeigenaar.

 

Foto’s : © Gazet van Hove.