In de politiezone Minos (Mortsel, Boechout, Borsbeek, Wommelgem en Wijnegem) werd het politiereglement uitgebreid. Er zijn een aantal GAS-boetes bijgekomen, bijvoorbeeld op het gebied van stilstaan en parkeren. Vanaf 1 september verhoogt dus de ‘pakkans’ op overtredingen in de gemeenten van politiezone Minos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Koen T’Sijen

Koen T’Sijen, burgemeester van Boechout en voorzitter van het Politiecollege van politiezone Minos zegt,  “Dankzij de uitbreiding van het politiereglement krijgen we als gemeente meer slagkracht om openbare overlast aan te pakken. Het gerecht seponeert dergelijke feiten immers vaak wegens tijdsgebrek of omdat ze ‘niet ernstig genoeg’ zijn. In Boechout stonden er al GAS-boetes op overlastfeiten zoals sluikstort, hondenpoep, vandalisme … Met de uitbreiding van het GAS-reglement, kunnen we ook andere overtredingen administratief sanctioneren, zoals het beschadigen van monumenten, foutief parkeren of nachtlawaai. Vanaf 1 september riskeer je hiervoor een GAS-boete. Zo versterken we een aangename en leefbare gemeente voor iedereen. GAS-boetes zijn in Boechout geen pesterij, maar een middel om effectief onaangepast gedrag te kunnen sanctioneren.”

Geld euro's

 

Nieuwe overtredingen in het GAS-reglement zijn : stilstaan en parkeren, grafstenen, monumenten, kunstvoorwerpen in kerken enz… beschadigen, graffiti aanbrengen zonder toestemming, (on)roerende eigendommen opzettelijk beschadigen, bomen omhakken, beledigingen uiten, lichte gewelddaden plegen, opzettelijk iemand verwonden of slagen, voertuigen vernielen.

Meer info bij Koen T’Sijen, burgemeester op koen.tsijen@boechout.be of via gas@igean.be .

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.