De 67ste Jaarmarkt van Lint zal zeker 150 deelnemers van handelaars en zelfstandigen tellen. Op maandagavond 14 september zijn er reeds enkele optredens op LintFest als voorprogramma.

Tot vorig jaar werd de jaarmarkt georganiseerd op de dinsdag voor Suikeren Zondag. Volgens de geschiedkundige overlevering haalden de boeren de dag na de jaarmarkt de oogst binnen en vierden dat de zondag daarop met liters gesuikerd bier.

De 65ste uitgave in 2013 leek de laatste te worden in de gemeente, doch de Lintse handelaars en zelfstandigen namen het heft in eigen handen. De komende jaarmarkt zal plaatsgrijpen onder de naam ‘jaarmarkt 2.0’.

De oude jaarmarkt telde 27 deelnemers. Vorig jaar steeg dit reeds tot 97 standhouders. Het was een groot succes, vooral door het goede weer.

Lint jaarmarkt

De jaarmarkt begint om 9.00u. op dinsdagmorgen 15 september. Om 10.00u. gaat de kinderboerderij, het oldtimergebeuren en de huifkarrentocht van start. Om 15.00u. wordt het traditionele gedeelte afgesloten met een zegening van alle aanwezige dieren en een veiling van streekproducten. Om 16.00u. is er de dikke bandenkoers voor de kinderen rond de kerk. Nadien is het aan de houthakkers om hun kunnen te laten zien. De jaarmarkt eindigt met een fuif in de feesttent.

seefbier

LintFest

Dit is de extra toevoeging aan de klassieke jaarmarkt. Op maandagavond 14 september vinden er vanaf 19.00u. optredens plaats in de tent naast de kerk in het gemeentecentrum.

Ook tijdens de jaarmarkt zijn er een aantal nieuwigheden. Er is een speelstraat met veel animatie. De leerlingen van de drie Lintse basisscholen kunnen aan de kerk allemaal terecht in een kinderboerderij. Er zal een huifkar rijden tussen de kinderopvang en het woonzorgcentrum en de jaarmarkt.

Ook de demonstratie van Stihl Timbersports is nieuw. De volledige Belgische WK selectie zal aanwezig zijn op de demonstratie houthakken.

Verdere info : www.jaarmarktlint.be .

Foto’s © Reporters.