De zitting is openbaar. Aanvang 20.00u. Hovenaars mogen vragen stellen over zaken die de gemeente aangaan en over behandelde thema’s.

Openbare zitting

P.1.   Plannenregister – Goedkeuring

Overeenkomstig de richtlijn van Ruimte Vlaanderen wordt aan de raad gevraagd het plannenregister goed te keuren.

P.2.   AGB Hove – Jaarrekening 2014

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de voorgelegde jaarrekening, resultatenrekening en balans van het AGB Sport en Ontspanning voor het werkjaar 2014.

P.3.   Jaarrekening OCMW 2014

Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van de jaarrekening 2014 van het OCMW, zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 23 juni 2015.

Geld euro's

P.4.   Budget 2015 – budgetwijziging nr. 1

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de budgetwijziging nr. 1 2015 vast te stellen. In deze budgetwijziging wordt het budgettaire resultaat van de rekening 2014 ingeschreven. Gezien deze budgetwijziging past in het meerjarenplan 2014 – 2019 is er geen aanpassing van het meerjarenplan nodig.

P.5.   Personeelsformatie met bijhorend organigram – vaststelling

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de nieuwe personeelsformatie met bijhorend personeelsorganigram.

P.6.   Personeelsformatie – financiële haalbaarheid – vaststelling

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de financiële haalbaarheid van de nieuwe personeelsformatie.

ocmw logo

P.7.   Visie personeelsorganisatie integratie OCMW – ter kennisgeving

Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van de visie personeelsorganisatie naar de integratie van het OCMW in 2019.

P.8.     Rechtspositieregeling – aanwerving/bevordering – vaststelling aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden. Deze aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden worden toegevoegd in bijlage aan de rechtspositieregeling.

logo Hove

P.9.     Rechtspositieregeling – selectie – vaststelling selectieprogramma’s en samenstelling selectiecommissies

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de vaststelling van de selectieprogramma’s en de samenstelling van de selectiecommissies. Deze selectieprogramma’s en de samenstelling van de selectiecommissies worden toegevoegd in bijlage aan de rechtspositieregeling.

P.10.   Rechtspositieregeling – aanpassing artikel 180 – opsomming van de graden met koppeling naar salarisschaal en functionele loopbaan

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanpassing van artikel 180 van de rechtspositieregeling. Dit artikel geeft een overzicht van de verschillende graden en functies binnen ons personeelskader en de daaraan gekoppelde salarisschalen.

P.11.   Rechtspositieregeling – aanpassing artikel 243 – toekenning elektronische maaltijdcheques en verhoging van de waarde

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te geven aan de aanpassing van artikel 243 van de rechtspositieregeling. Deze wijziging omvat de verhoging van de waarde van de maaltijdcheques naar 7 euro.

P.12.   Verkavelingsvergunning – Haagbeuklaan ZN – bestek en raming

Na goedkeuring straattracé en verkavelingsvergunning keurt de gemeenteraad het bestek en de raming van de wegeniswerken goed.

Putten Wouwstraat
putten Wouwstraat

 

P.13. Vernieuwing Wouwstraat – Samenwerkingsovereenkomst door lokale besturen

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te geven aan de Samenwerkingsovereenkomst tussen gemeentebestuur Hove en stadsbestuur Mortsel betreffende de vernieuwing van de Wouwstraat.

P.14. Verkavelingsvergunning Mortselsesteenweg 90 – bestek en raming

Na goedkeuring straattracé en verkavelingsvergunning keurt de gemeenteraad het bestek en de raming van de wegeniswerken goed voor de verkaveling 2014/8, Mortselsesteenweg 90.

verkaveling Mortselsesteenweg

P.15. Weg- en rioleringswerken Geelhandlaan

De gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar heeft de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning, ingediend door Aquafin NV, ontvankelijk en volledig bevonden.

De aanvraag diende onderworpen te worden aan een openbaar onderzoek.

De aanvraag bevat wegeniswerken waarover de gemeenteraad beslissingsbevoegdheid heeft.

P.16. Kosteloze grondafstand lot A – Elzenstraat

Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 18 mei 2015 een verkavelingsvergunning afgeleverd voor de percelen gelegen Elzenstraat te 2540 Hove, kadastraal gekend al zijnde sectie B nrs. 37F – 37L – 43S2 mits te voldoen aan enkele voorwaarden.

Een van deze voorwaarden is de kosteloze grondafstand van lot A aan de gemeente.

Hierbij dan ook verzoek tot goedkeuring van het ontwerp van akte van kosteloze grondafstand en aanduiden vertegenwoordigers gemeente Hove.

P.17. VV – Haagbeuklaan ZN – Overeenkomst

Verzoek tot goedkeuring van de overeenkomst inzake de uitvoeringsmodaliteiten voor de uitrustingswerken in de goedgekeurde verkaveling Haagbeuklaan ZN.

P.18.   Aanpassing gem. verkeersreglement dd. 08.10.1984 -Lintsesteenweg – deels parkeerverbod.

Met oog op het bevorderen van de veiligheid voor de fietsers wordt op de Lintsesteenweg een parkeerverbod ingevoerd aan de zijde van de pare huisnummers vanaf het Sint- Laureysplein tot het kruispunt met de L. Dumortierstraat. Er dient geparkeerd te worden op de aangelegde parkeerstroken aan de zijde met de pare huisnummers.

Lintsesteenweg, waar een jongere werd overvallen

P.19. Software verhuur lokalen en materialen : bestek

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het bestek (lastvoorwaarden en wijze van gunning) voor een softwareprogramma voor de verhuur van lokalen en materialen (inclusief inschrijvingen en reservaties voor activiteiten) goed te keuren.

P.20. Cultuur : verkoopprijs ‘Wandel je mee, Hove ?’

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de verkoopprijs van de (nieuwe) publicatie ‘Wandel je mee, Hove ?’ vast te stellen op 5 EUR per exemplaar.

brochure VTBKultuur

P.21. seniorensport-inschrijvingsgelden badminton

Voor de vervolgreeks seniorenbadminton worden aan de deelnemers inschrijvingsgelden gevraagd.

P.22. Sportkampen-aanpassing vergoeding sportmonitoren

De huidige vergoedingen voor sportmonitoren (goedgekeurd op de gemeenteraad van 16 februari 2009) zijn aan vernieuwing toe. De huidige vergoedingen sluiten een aantal mogelijke kandidaat-monitoren uit omdat zij niet over het juiste diploma beschikken hoewel deze personen evengoed een sportkamp/lessenreeks kunnen begeleiden (vb. kleuterleiders, leerkrachten lagere school,…).

Latino moves

P.23. Lessenreeksen-inschrijvingsgelden Latino Moves

Voor de vervolgreeks Latino Moves worden aan de deelnemers inschrijvingsgelden gevraagd.

P.24. Sportkampen – inschrijfgelden herfst

De inschrijvingsgelden voor het sportkamp in de herfstvakantie die eerder goedgekeurd zijn (gemeenteraadsbeslissing 17/11/2014) moeten worden aangepast.

P.25. Samenwerkingsovereenkomst – intergemeentelijk zwembad

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Mortsel, de gemeente Borsbeek, de gemeente Edegem en de gemeente Hove i.v.m. het intergemeentelijk zwembad.

Het Mortselse zwembad “Den Bessem”
Het Mortselse zwembad “Den Bessem”

 

Gesloten/Geheime zitting

Geen punten.

 

Foto’s © Reporters.