KONTICH

Terwijl schepen van Mobiliteit Willem Wevers het verkeersplan ViVo evalueert, organiseert het actiecomité SOS Kontich een briefschrijfactie tegen het plan. Schepen van Mobiliteit Willem Wevers  beloofde dat er een evaluatie van het verkeersplan ViVo zou gemaakt worden zes maanden na de invoering van het plan. ViVo staat voor Veilig in, Vlot omheen. Om de druk op schepen Wevers op te voeren, organiseert het actiecomité SOS Kontich een brievenactie op de sociale media. De situatie in de Helenaveldstraat en de Keizershoek bv. kwamen onder andere al aan bod.

Schepen Wevers laat zich niet opjagen door het actiecomité. “De brieven die ons bezorgd worden, zullen verwerkt worden. Net zoals alle andere klachten, suggesties en positieve feedback die we krijgen van burgers allerhande.” Ook de middenstandsorganisatie VANK zal aanwezig zijn op de betoging aanstaande maandag. De 86 handelaars van Kontich die aangesloten zijn bij de middenstandsvereniging VANK zijn niet tevreden over het verkeerscirculatieplan ViVo. Met een open brief aan het gemeentebestuur uiten ze hun ongenoegen. Het is nu ongeveer 6 maanden geleden dat het verkeersplan in voege trad. Met een open brief aan het gemeentebestuur vragen de handelaars meer aandacht voor de negatieve gevolgen die het verkeersplan heeft voor de middenstand.

 

Het actiecomité SOS Kontich organiseert een betoging op het Gemeenteplein tegen het verkeersplan op maandag 21 september om 19u30. De leden van Vank zullen ook aanwezig zijn.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.