Meer info en inschrijven in het dienstencentrum Ten Hove, René Verbeecklaan 3 Hove, tel. 03 / 454 08 37, e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be .

Bloemschikken

Samen bloemschikken kan in het dienstencentrum op vrijdag 20 november om 14 uur. Begeleiding : Barbara.

Inschrijven verplicht ten laatste op 16 november. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen : scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs : 10 EUR voorschot, op voorhand te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

Bloementuin

 

Foto’s beheren met de computer

In deze nieuwe reeks van vier lessen van 2,5 uur leer je foto’s van een fototoestel of van een geheugenstick overzetten op een computer, foto’s klasseren in mappen, foto’s per e-mail verzenden en ontvangen, foto’s bewerken (bijsnijden, rode ogen, recht zetten,…) en foto’s naar een geheugenstick kopiëren. Voor deze reeks is het nodig dat je al een beetje vertrouwd bent met het werken op de computer en dat je een e-mail kan verzenden. Tijdens de lessen werk je met je eigen digitaal fototoestel op de computers van het dienstencentrum. Op vrijdag 13, 20 en 27 november en 4 december, telkens van 9.30 tot 12.00 uur. Kostprijs : 20 EUR voor de ganse reeks. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum. De inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld. De plaatsen zijn beperkt. Wees er dus vlug bij.

 

Knutselnamiddag voor jonge grootouders en hun kleinkinderen

Binnenkort is het weer herfstvakantie en dan kunnen grootouders en hun kleinkinderen samen knutselen in Dienstencentrum Ten Hove. Uiteraard mag je je kunstwerk mee naar huis nemen. Barbara zorgt voor de begeleiding op vrijdag 6 november van 14.00 tot 16.00 uur.

Kostprijs : 5 EUR voor oma of opa, 2 EUR per kleinkind, materiaal inbegrepen. Inschrijven verplicht vóór 30 oktober.

spelende kinderen

Film ‘The Devil’s Double’

Een film van 2011, geregisseerd door Lee Tamahori, met in de cast Dominic Cooper en Ludivine Sagnier en gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Bagdad is een speeltuin van de rijken en machtigen, waar alles voor een prijs te koop is. Dit is de wereld van de sadistische Uday Hoessein, een zoon van Saddam. Een wereld waar zijn grenzeloze losbandigheid en immoraliteit hoogtij vieren.

Luitenant Latif Yahia wordt ontboden op Saddams paleis en komt voor een onmogelijke keuze te staan : Udays dubbelganger worden of zijn eigen familie de dood injagen.

In een wereld vol verraad en corruptie wordt het een kwestie van leven en dood voor Latif om te weten wie hij kan vertrouwen. Het is de enige manier om uit dit bizarre bestaan te ontsnappen. Deze Belgisch-Nederlandse coproductie, met Dominic Cooper in een dubbelrol, werd aan een recordaantal van honderd landen verkocht. Het Engelstalige drama vertelt het waargebeurde verhaal over de man die gedwongen werd om de dubbelganger van Saddam Hoesseins wrede zoon te worden. Elke filmliefhebber is welkom op donderdag 26 november, om 14.00

uur. De voorstelling is gratis. Graag een seintje als je komt.

ontwikkelingssamenwerking

Koop een zelfgemaakt wenskaartje of cadeautje en steun zo de mensen in Gambia

Dienstencentrum Ten Hove steunt het project ‘Dimbalma voor Gambia’. Regelmatig komen Annie en Anita er kaartjes, doosjes en kleine cadeautjes verkopen waarvan de opbrengst volledig naar de projecten ter plaatse gaat. De bezielers van dit project zijn Ann en Stef Pieters uit Tervuren, geëngageerde mensen die Annie en haar man hebben leren kennen tijdens een reis in Gambia vier jaar geleden. Met dat mooie project in het achterhoofd is Annie beginnen kaartjes maken als hobby om ze daarna te verkopen aan vrienden, familie, buren, op marktjes en niet te vergeten in het ‘dagcentrum in Hove’. De verkoop liep zeer vlotjes waardoor de eerste doos met kaartjes al is uitgebreid tot een heus winkeltje met allerlei kleine cadeautjes. De steun gaat zonder omwegen naar de plaatselijke bevolking. Ann en Stef regelen ter plaatse de werkzaamheden en de Gambianen worden door hen betaald voor het werk dat ze geleverd hebben. Het renoveren van de gezondheidspost in Karanthaba is één van

hun verwezenlijkingen, waardoor de inwoners nu over meer zorg kunnen beschikken dan voorheen het geval was. Vooral de vrouwen hebben nu de kans om in een aparte ruimte discreet te bevallen. Er is ook eindelijk stroom door enkele zonnepanelen en een waterpomp. Er werd ook een ploeg en een os gekocht voor de mensen op het platteland. Voordien werd met de hand het land bewerkt maar met os en ploeg gaat het toch al heel wat sneller. Mensen dragen zorg voor hun eigen stukje grond.

Het gevoel dat de mensen ter plaatse geholpen worden geeft Annie en Anita de drive om verder te doen. Annie en Anita danken jullie zeer hartelijk voor de betrokkenheid en steun bij de verwezenlijking van het project. Een volgende gelegenheid om kaartjes en cadeautjes te kopen is er op donderdag 5 november vanaf 14.00 uur tijdens het Seniorenfeest in Regina Pacis. Kom gerust een kijkje nemen aan hun kraampje, er zal vast iets naar je zin bij zijn. Ook tijdens de kerstsamenzang in het dienstencentrum op donderdag 17 december komen Annie en Anita langs met vooral kerststukjes. Wil je graag iets voor jezelf of een geschenk voor je vrienden of familie voor de feestdagen, dan kan je terecht aan hun standje en zoals steeds aan lage prijzen (tussen 5 en 15 EUR). Voor meer informatie en foto’s van het project kan je terecht op de Facebookpagina ‘Dimbalma voor Gambia’.

www.facebook.com/dc.ten.hove .

 

Foto’s © Reporters.