Isabella Cozzi,  auteur van  “La Cucina di Isabella”,  “Isabella’s Pastabijbel” en “Isabella’s Italiaanse Zomer”, als ook chef van haar eigen atelier CasaCucina” (www.lacucinadiisabella.net), waar ze Italiaanse kookworkshops in huiselijke sfeer  organiseert,  stelt op 31 oktober in Mechelen haar nieuwste kookboek “Isabella’s Italiaanse Winter” voor.

Voor haar vierde boek liet ze zich inspireren op de winter- en feestbereidingen uit haar familie in Ligurië ( de Italiaanse Bloemenrivièra).

Vanuit een originele beschrijving van de  winter- en kerstbeleving van de Italiaan beschrijft ze in smakelijke details het eetpatroon tijdens deze zeer intense culinaire dagen.

Het resultaat hiervan is een originele mix van aperohapjes, winterse maaltijdsoepen, stoofpotjes, kaasfondues en lekkere alledaagse comfort food. Voor de feestdagen voorziet ze ons van een aaneenschakeling van feestelijke risotto- en pastabereidingen, gevolgd door een reeks van originele vleesbereidingen voorzien van groentetaartjes en flans.

En als afsluiter een waaier aan echte typische Italiaanse klassiekers, zoals tiramisù en pandoro.

Ieder recept wordt vergezeld van wijntips die vakkundig zijn uitgekozen door vriend en meester kenner Patrick De Luca, enoloog en eigenaar van  “Casa di Speranza” in Hove.

De receptenbeelden zijn van de hand van food fotograaf Luk Thijs en de originele sfeerbeelden in het boek komen rechtstreeks uit de fotoalbums van Isabella.

Isabella komt naar Hove

Op 13 november e.k. is er de mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar aan te kopen tijdens de boekvoorstelling die doorgaat bij de Italiaanse speciaalzaak “Casa di Speranza”, Kapelstraat 101 in  2540 Hove en dit vanaf 19.00u.

Isabella boek

Voor meer info :

Auteur : www.lacucinadiisabella.net / facebook : la cucina di Isabella

Uitgever : Borgerhoff & Lamberigts, Gent, www.borgerhoff-lamberigts.be

Casa di Speranza : http://www.handelsgids.be/hove/casa-di-speranza/ of facebook : Casa di Speranza

P1000193

Foto’s (c) Reporters & Gazet van Hove.