HOVE

Ook voor de Ouderenadviesraad is mobiliteit een thema dat aandacht verdient.

Iedereen verplaatst zich. Daarom is het belangrijk dat een omgeving aangepast is, ook aan mensen die zich minder vlot verplaatsen. Iedereen moet zich op een veilige en aangename manier kunnen bewegen in de omgeving. Een slechte toegankelijkheid werkt namelijk eenzaamheid in de hand. Het is om die reden dat (lokale) overheden het thema ‘vergrijzing’ moeten laten doorklinken in hun visies en plannen, want het zijn de ideeën die nu ontstaan die pas binnen tientallen jaren concrete waarheid kunnen worden. Ruimtelijke ordening is vooruit kijken.

Omdat ouderen langer leven, zullen zij in de toekomst vaker, talrijker en langer deelnemen aan het verkeer.

Aandacht hebben voor hun noden en wensen is dus essentieel.

verkeer Kapelstraat
verkeer Kapelstraat Hove

Tijdens de Ouderenweek van 16 tot 20 november worden, in samenwerking met Mobiel 21, drie activiteiten georganiseerd rond dit thema :

maandag 16 november : workshop ‘Zonder vrees op weg met het openbaar vervoer’. Je krijgt heel wat handige tips over het openbaar vervoer en leert zelf een rit plannen met bus, trein, tram en/of metro. Alle nieuwigheden zoals de MOBIB-kaart, de NMBS-automaten, de verschillende tarieven,… komen aan bod.

woensdag 18 november : de resultaten van de knelpuntenwandelingen die de Ouderenadviesraad op 25 september organiseerde worden voorgesteld;

donderdag 19 november : workshop ‘Blijf veilig mobiel, ook na je vijfenvijftigste’.

Je krijgt tips over hoe je je onzekerheid in het verkeer overwint en hoe je zelfstandig mobiel kan blijven.

Deze activiteiten vinden plaats in het dienstencentrum om 14.00 uur. De toegang is gratis. Graag een seintje als je komt, tel. 03 / 454 08 37, e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be .

www.hove.be .

 

Foto’s © Gazet van Hove.