REGIO

Azura zoekt getuigenissen, films, foto’s en materialen over AGFA-GEVAERT voor een publieksproject in 2016.

Het historisch archief van het bedrijf AGFA-GEVAERT gaat over naar de provincie Antwerpen en het FotoMuseum. In de collectie zitten heel wat foto’s, maar ook een hoop informatie over oprichter Lieven Gevaert, een industrieel die mee bepalend was voor de geschiedenis van Vlaanderen. Film- en beeldbank Azura treedt in dit provinciale project op als partner om ter gelegenheid van deze herbestemming een publieksproject te realiseren.

Niet alleen als werkgever, maar ook in de vrije tijd en het openbare leven drukte ‘de Gevaert’ zijn stempel op het dagelijkse leven (vrijetijdsclubs, feesten, evenementen, vakbonden, scholen,…). In elke straat van elke gemeente in de zuidrand wonen nog mensen met verhalen, foto’s, films en andere materialen die meer vertellen over de impact die het bedrijf AGFA-GEVAERT had op het dagelijkse leven in de regio.

P1000394

Azura is nu op zoek naar deze informatie ! Heb jij nog films, foto’s, documenten of objecten die de aanwezigheid van het bedrijf in het dagelijkse leven in de gemeenten Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel illustreren ? Of ken je verhalen of mensen met verhalen over ‘de Gevaert’ ? Laat het ons vóór 15 december 2015 weten.

Met de hulp van alle tips en info die worden ontvangen, worden een aantal thema’s uitgestippeld die in 2016 worden uitgelicht in een publieksproject. Met films, verhalen, getuigenissen, foto’s, documenten en objecten wordt zichtbaarheid gegeven aan deze geschiedenis.

Meer info bij projectcoördinator Ruth Renders, e-mail : ruth.renders@mortsel.be  of tel. 03 / 444 17 57 (voormiddag).

P1000374

 

Foto’s © Gazet van Hove.