Vrijdag 11 december 2015

‘Meet and eat’

Laat je culinair verwennen en verrassen door chef Franco in zaal “Casa di Speranza”, Kapelstraat 101 Hove. Aanvang vanaf 19.00u. Een organisatie van vtbKultuur Hove.

Meer info tel. 0473 65 30 78 (Patrick de Luca) of tel. 0477 93 52 94 (Luc Van den Weygaert) – www.vtbkultuur.be .

P1000721

Zaterdag 12 december 2015

Winterfair voor lokale armoedeprojecten

Kom je verwarmen bij een heerlijke kom soep van 10.00u. tot 17.00u. Je kan in het Kostershuisje, Kapelstraat 6 Hove, soep smullen of soep mee naar huis nemen. Breng dan zeker een soeppot mee. Je kan ook kerstcadeautjes kopen bij de stand van de fairtrade-groep en de Kinderraad.

De opbrengst van de dag gaat via Welzijnszorg naar lokale armoedeprojecten. Want armoede bestaat ook in België.

soep op de stoep 

Adventsviering Ziekenzorg

Op zaterdag 12 december is het zover : Adventsfeest Ziekenzorg Hove. Deze keer op een andere locatie : Dienstencentrum ‘Ten Hove’, René Verbeecklaan 3 Hove. Deuren open om 11.00 uur. Ze starten met een lekkere maaltijd. Daarna optreden van de Music Band Duo TLB, gevolgd door een smakelijk vieruurtje. Er zijn mooie kerstkaarten te koop. Tijdens de pauze kunnen lotjes aangeschaft worden voor de tombola. Zoals elk jaar zijn er prachtige prijzen te winnen. Het belooft weer een gezellige namiddag te worden.

 

Kerstmarkt Albecht Rodenbachschool

Van 16.00u. tot 19.00u. Onderwijsstraat 19 Hove. Kerstbomen bestelbaar via www.rodenbachschool.be .

Albrecht Rodenbachschool

 

Winterhappening Hoveberg

Kasteel Hoveberg, Edegemsestraat 10 Hove. Van 14.00u. tot 18.00u. Meer info www.cjmib.be .

Hoveberg

Zondag 13 december 2015

Zaki : ‘Ondeugend ouder worden’

Humoristische levensinzichten van Zaki. Reserveer vooraf je plaats(en) bij de cultuurdienst.

 

Ouder worden is een bevrijding. Je ontwikkelt de kunst om het aardse bestaan blijmoedig en soms zelfs euforisch te beleven en je komt in een levensfase terecht waarin plaats is voor een goed boek, poëzie en intense, rijke ervaringen. Elke rimpel heeft een verhaal en je kan eindelijk naar de dingen kijken met een knipoog. Dat is de beleving van Zaki, zelf bijna zeventig.

In deze vrolijke lezing vertrekt Zaki van de vooroordelen die bestaan over de latere leeftijd. Senioren worden meestal – onder andere door de media – als minderwaardig afgeschreven. Want jonger is zogezegd beter. Een karikatuur, natuurlijk. Eeuwenlang stond een hoge leeftijd voor verwezenlijkingen, ervaring en wijsheid die respect verdienden.

Het is de tijd van de wondermooie levensherfst, waarin we meer presteren en beter tegen stress bestand zijn. We hebben meer geduld en genieten van de intense relaties met onze partners en kleinkinderen. We kunnen de deugniet in onszelf weer aan het woord laten. En problemen bestaan niet langer, of zijn in elk geval niet meer van belang. Eindelijk hebben we tijd voor kwaliteit. Het is een hoopgevend idee voor jongere mensen: oud zijn is iets prettigs om naar uit te kijken.

Het boek ‘Ondeugend ouder worden’ heeft de top tien gehaald, en de lezing trekt volle zalen. Verwacht geen lullige raadgevingen. Geen ongevraagde adviezen over rollators en testosterongel, maar humoristische levensinzichten. Want wij leven langer en gelukkiger.

06-radio-frekwent

Zaki

Zaki begon in de jaren 60 bij de radio als eerste disckjockey van het land. Dat dj’en kan hij nog altijd niet laten. Sinds een paar jaar is hij af en toe terug te horen op de radio. Voor televisie maakte hij muziekprogramma’s, bracht bijvoorbeeld The Scabs voor het eerst op de buis, en maakte een special met de ontluikende groep Queen. Als tv-producent kreeg hij de H van Humo voor Rock Rapport. Hij heeft gewerkt als regisseur, redacteur, adviseur, auteur, acteur en zelfs een keer als directeur. Zijn twee zonen hebben een succesvolle rockband en zijn internationaal vermaarde deejays.

Meer info tel. 03 / 460 33 12, e-mail : cultuur@hove.be .

 

Maandag 14 december 2015

Fietsen

Org. OKRA. Samenkomst om 13.30u. Dienstencentrum ‘Ten Hove’, René Verbeecklaan 3 Hove. Enkel bij gunstige weersomstandigheden (+5°C) !

Meer infotel. 03 / 455 35 68.

VAB fietsbijstand

Dinsdag 15 december 2015

Informatieavond afvalinzameling diftar (containers)

IGEAN en het gemeentebestuur organiseren een infoavond over de afvalinzameling via containers.

IGEAN nieuw logo

Al heel wat jaren wordt het huisvuil en het gft+-afval in onze gemeente selectief ingezameld in zakken. Binnenkort voorzien IGEAN en de gemeente elk gezin echter van containers met chip. Vanaf 1 maart 2016 wordt het afval gewogen en betaal je volgens de aangeboden hoeveelheid. Op die manier wordt het principe ‘de vervuiler betaalt’ juist toegepast.

IGEAN en de gemeente organiseren een informatieavond waarop dit project wordt voorgesteld en waarbij inwoners de kans krijgen om vragen te stellen. De informatieavond gaat door op dinsdag 15 december, om 20.00 uur in O.C. “De Markgraaf”, Kapelstraat 8 in Hove. Om praktische redenen wordt gevraagd om in te schrijven via e-mail : milieu@hove.be.

 

Rodenbachschool

Kunstmicrobe tast Albrecht Rodenbachschool aan

Vanaf 7 december wordt de  Albecht Rodenbachschool stap voor stap omgetoverd tot een heus museum.

Alle leerlingen van de kleuter- en de lagere school nemen deel aan workshops van enkele kunststromingen zoals het impressionisme, het expressionisme en het kubisme. Ook Picasso komt op bezoek. Het hoogtepunt vindt plaats op dinsdag 15 december. Vanaf 17.00 uur is iedereen welkom om de kunstwerken van de artiesten te bewonderen en een hapje en een drankje ten voordele van het mondiaal project in Senegal te nuttigen. Tot dan !

Meer info op www.rodenbachschool.be .

 

Donderdag 17 december 2015

Grootse jubileumviering Regina Pacis

School viert 125 jaar Regina Pacis.

veel aanbod

Op donderdag 17 december verwelkomen directie, leerkrachten en leerlingen van Regina Pacis je om 17.50 uur in de Sint-Laurentiuskerk. Programma : 17.50 uur : welkom in de Sint-Laurentiuskerk, 18.15 uur : toespraak door Lieven Boeve, directeur-generaal Katholiek Onderwijs Vlaanderen, 18.30 uur : vertrek lichtjesstoet naar school, 19.00 uur : klank- en lichtspel in het forum van de school, 19.30 uur : gezellig samenzijn op het schooldomein met leuke randanimatie in wintersfeer. Iedereen kan inschrijven en fakkels of lichtstaven bestellen tot 20 november. Voor meer info over deze feestelijke avond kan je terecht op onderstaande website.

www.regpacho.be.

 

Kerstmeezing

Traditiegetrouw organiseert beweging.net Hove in samenwerking met het lokaal dienstencentrum ook dit jaar weer een sfeervolle kerstmeezing. Het bewegingspunt wil graag mensen samenbrengen en verbinden, ook over de generaties heen. Op donderdag 17 december ben je welkom in Dienstencentrum ‘Ten Hove’ aan de René Verbeecklaan 3 Hove. Ze starten om 14.30 uur (deuren open vanaf 14.15 uur). Vorig jaar brachten de kinderen van de Albrecht Rodenbachschool de deelnemers meteen in de juiste kerststemming. Dit jaar is het de beurt aan de kinderen van de tweede kleuterklas van Regina Pacis 1 om jullie harten te verwarmen.  Na een lekkere zoete versnapering met een geurig kopje koffie of een lekkere tas thee sluit men de namiddag af. Dit doen ze traditioneel met enkele klassieke kerstliedjes die door iedereen kunnen worden meegezongen.

Meer info bij Gerda Pandelaers, tel. 03 / 454 42 61 of gsm 0476 / 94 84 27, e-mail : gerdapandelaers@hotmail.com .

beweging.net

 

Vrijdag 18 december 2015

Kerstfeest Jonggepensioneerden

De Hovese Jonggepensioneerden nodigen je van harte uit op het jaarlijks kerstfeest in Dienstencentrum ‘Ten Hove’, René Verbeecklaan 3 Hove. Aanvang : 14.30u. Deelname : 16 euro. Er wordt een diavoorstelling gegeven op groot scherm over het kerstgebeuren in de schilderkunst door Lieve Van Damme. Daarna gezellig samenzijn bij een broodje met koffie en taart. Info en inschrijving bij Maria Cauwenbergh, tel. 03 / 455 34 42 of Louis Broothaers, tel. 03 / 455 73 67.

 

Zaterdag 19 december 2015

Achteruit for Life voor vzw De Tuimel

Wat ? Achteruit wandelen vanuit Hove naar de Schorre in Boom ten voordele van vzw De Tuimel. Wanneer : 19 december, start om 10.00 uur aan de kerk van Hove. Sponsors worden vermeld op de website en de Facebookpagina.

music for life 2014

Achteruit for Life is een actie voor Music for Life, georganiseerd door Studio Brussel. Bedoeling van AFL2015 is achteruit te wandelen van Hove naar de Schorre in Boom waar Music for Life zal doorgaan. Deze actie is ten voordele van vzw De Tuimel, een gezinsbegeleidingscentrum voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen met kinderen van 0 tot 6 jaar.

De afstand bedraagt ongeveer 13 kilometer. Iedereen, jong en oud kan meedoen. Hoe meedoen? Door een mailtje te sturen naar achteruitforlife@telenet.be. Hoe zit dat met de sponsoring? Iedereen die mee doet kan zichzelf laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Je mag natuurlijk ook zelf sponsors aanbrengen. Waar en hoe sponsoren ? BE89 9731 2867 5685 ARSPBE22 op naam van Achteruitforlife. Vermeld zeker je naam/firma. Meer info www.detuimel.be  – users.telenet.be/achteruitforlife/

 

OKRA Hove Nieuwjaarsreceptie

Kerstfeest Okra

Voor Okra het laatste feest van het jaar. Er is op zaterdag 19 december eerst een eucharistieviering om 11.00 uur in de kapel van het Cantershof. Daarna is de plaats van afspraak het dienstencentrum Ten Hove, René Verbeecklaan 3 Hove. De deuren openen om 11.30 uur, ze beginnen om 12.30 uur met de warme maaltijd en sluiten af met een vieruurtje met koffie. Prijs : 18 EUR per persoon. Inschrijven kan telefonisch bij José Crauwels (Mortelmans) op nummer 03 / 455 95 39. Eerst bellen, daarna overschrijven op rekening BE64 0682 4395 7552. Duidelijk vermelden voor wie wordt overgeschreven en met vermelding ‘Kerstfeest’.

 

cava Pallieterke

 

Foto’s © Reporters.