HOVE

Personen of verenigingen uit Hove die betrokken zijn bij een ontwikkelingsproject kunnen hiervoor bij de gemeente een subsidieaanvraag indienen.

Belangrijke voorwaarden voor projectsubsidie in het Zuiden (Zuidwerking) :

– het project ligt in een ontwikkelingsland (zie lijst DAC-landen);

– het project wordt met en door de doelgroep en de plaatselijke bevolking opgezet en is gericht op de overname door de plaatselijke bevolking;

– aantonen dat het project duurzame ontwikkeling beoogt en dat het op een duurzame wijze wordt georganiseerd.

Ria deelt snoepjes uit aan de dorpsjeugd

Als je denkt dat jouw project aan deze voorwaarden voldoet, kan je hiervoor een subsidieaanvraag indienen. Het volledig ingevulde aanvraagdossier en de organisatiefiche breng je vóór 15 februari 2016 binnen. Je vindt de nodige documenten op de gemeentelijke website (ontwikkelingssamenwerking). Meer info : e-mail : ontwikkelingssamenwerking@hove.be of tel. 03 / 460 33 10.

Projectenavond

Op donderdag 4 februari worden om 20.00 uur in De Markgraaf twee projecten voorgesteld die van de gemeente een subsidie ontvingen :

– Hovese Planvrijwilligers en Planouders Ingrid Van Hamme en Linda Raes stellen het Planproject ‘Preventie en terugdringen kinderarbeid in Bolivia’ voor (www.planbelgie.be);

– Leentje De Bruyne, oprichter van Dreamz India Projecten (DIP) vzw stelt het vierde pijlerproject ‘Uitbouw gemeenschapscentrum ACC in India’ voor . (http://iwbelgium.wix.com/anaikatti).

Gratis toegang.

Oegandese vlag
Oegandese vlag

 

Foto’s © Reporters