Inschrijvingen standhouders Kunstenaarsmarkt gestart
Ben je schilder, keramist, fotograaf of tekenaar ? Noteer dan zondag 8 mei in je agenda ! Provinciaal Recreatiedomein De Schorre organiseert dan voor de derde keer de gezellige Kunstenaarsmarkt aan de Rupel. Kunstenaars kunnen zich vanaf nu inschrijven als standhouder.
 logo provincie Antwerpen

Op zondag 8 mei kun je als kunstenaar je werk tentoonstellen op een van de meest gezellige en unieke plaatsen in provincie Antwerpen: de Kunstenaarsmarkt aan de Rupel. Deze gezellige openlucht schildersmarkt wordt georganiseerd door Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom op een idyllische plek net aan de Rupeldijk, in de schaduw van een oude ringoven en in de nabijgelegen prachtige privétuin.

Gedeputeerde Bruno Peeters vertelt : “Sinds 2014 ontdekten heel wat fietsers en wandelaars het fiets- en wandelpad van de Rupeldijk tot aan De Schorre. Het fietspad vertrekt ter hoogte van Hoek nr. 143 en loopt onder de Kapelstraat door tot aan dienstparking 2 van De Schorre. Aan de Rupeldijk ontdek je nog restanten van een oude ringoven. Op deze idyllische locatie organiseert De Schorre voor de derde keer een gezellige Kunstenaarsmarkt in ware Montmarte stijl.”

Op het pleintje aan de oude ringoven en in de naburige mooie tuin stellen exposanten hun schilderijen, foto’s en tekeningen tentoon. Geïnteresseerde tekenaars, schilders, grafici, beeldhouwers, keramisten of fotografen kunnen vanaf nu hun standplaats reserveren. Dit kan online via de website van De Schorre. Ga naar www.deschorre.be en klik door naar de evenementenkalender. Bij het evenement Kunstenaarsmarkt vind je een link naar het online inschrijfformulier. Het standgeld bedraagt 5 euro en je krijgt standaard een ruimte van 3 meter op 2 meter. Er is plaats voor minstens 60 kunstenaars. Inschrijven vooraf is verplicht. Neem zeker je doek en schilderpenseel mee, je zult ongetwijfeld geïnspireerd geraken door de mooie omgeving aan de Rupeldijk !

Ook dit jaar verwacht De Schorre een mooie opkomst. Tijdens de twee vorige edities genoten honderden fietsers, wandelaars en passanten van de exposanten hun werk en een fris drankje op het terras in dit uniek kader. Er worden ook animatie en muziekoptredens voorzien. De kunstenaarsmarkt kun je bezoeken op zondag 8 mei 2016 van 12u tot 17u. De markt ligt vlak naast de Rupeldijk ter hoogte van Hoek nr. 143, 2850 Boom.

Meer info op www.deschorre.be.

 

Foto’s (c) Reporters