EDEGEM

Zaterdag 23 januari 2016

DemocratiEdegem (sociaal – ecologisch – democratisch) organiseerde haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in zaal ‘Ons Huis’ aan de Drie Eikenstraat in Edegem. Er waren een goede 80 aanwezigen.

Toespraak voorzitter André van Ekelenburg :

Beste vrienden

Namens Tejater 80, democratiEdegem, aktief Edegem, aktieve senioren en wie weet in de toekomst democratiEdegem jongeren wens ik u het allerbeste voor 2016.

Naast een goede gezondheid wensen wij u vooral veel strijdkracht.

DemocratiEdegem  is 5 jaar jong geworden.

We hebben in die 5 jaar zoveel gedaan, dat ik dit onmogelijk in 2 minuten kan vertellen. 

Daarom heb ik een PowerPoint gemaakt waarop u een deel van onze realisaties en acties kan bewonderen. 

Toen ik met de PowerPoint bezig was merkte ik hoeveel we met democratiEdegem verwezenlijkt hebben.  

Komende maandag brengen we onze 15 vraag van de burger en vorige week hebben we voor de vijfde keer een klacht naar de gouverneur verzonden.

Van de 15 vragen zijn de meeste gerealiseerd of in ontwikkeling. Van de 4 klachten hebben we vier keer gelijk gekregen van de gouverneur. De laatste klacht die nog in behandeling is gaat over Diftar. Hopelijk krijgen we voor de vijfde keer gelijk. 

Binnen drie jaar zijn het weer gemeenteraadsverkiezingen.

Je kan dan kiezen voor Groen dat vanuit de meerderheid het tegenovergestelde doet dan ze beloofd had voor de verkiezingen.   

Of voor N-VA  waarvan de burgemeester voor de verkiezingen groots aankondigde dat hij voltijds burgemeester zou zijn en een jaar later federaal parlementslid is geworden en burgemeester ziet als een bijbaantje. 

Of u kan kiezen voor democratiEdegem dat doet wat ze beloofd. Dat echt luistert naar u en bezig is met uw problemen.

Nelson Mandela zei ooit laat u niet lijden door angst maar door hoop. Met democratiEdegem willen we die hoop zijn.

P1010835

Beste vrienden. Bij democratiEdegem zijn het de leden die bepalen wat we doen. Wie een mooie toekomst wil moet er aan meewerken. Dit kan u doen door lid te worden van democratiEdegem. Lid worden is een goede start. Meewerken is beter. We zoeken bussers, een webmaster, administratieve medewerkers, politieke denkers, kortom u kan altijd iets doen. Niets doen is eigenlijk geen optie.

Aan de mensen van de bevriende partijen geef ik een belangrijke boodschap. Laat ons samenwerken. Enkel door samen te werken kunnen we iets doen tegen de slechtste meerderheid die Edegem ooit heeft gehad.

Als afsluiter bedankt ik mijn bestuur, de leden en alle mensen die ons geholpen hebben.”

P1010832

Nadien was er nog een hulde voor ere-burgemeester Jan van den Kerkhof – burgemeester van Edegem van 1968 tot 1988 – en een gezellig samenzijn op de receptie.

P1010834

 

Foto’s © Gazet van Hove.