Boechout

Het dorpscentrum van Boechout – vnl. rond het gemeentehuis en treinstation aan de Heuvelstraat en OCMW in de Dr. Theo Tutsstraat – kreunt dagelijks onder de parkeerdrukte. Veel te veel auto’s blijven er veel te lang staan in de blauwe zone. Terwijl er achter het station een grote parking is aangelegd waar men onbeperkt mag parkeren.

Vanaf 1 april komt er versterking vanwege een externe parkeerfirma Besix Park, die de blauwe zone zal helpen handhaven. Vanaf maandag 2 mei worden er effectief parkeerboetes uitgeschreven.

De blauwe zone laat maximaal twee uur parkeren toe. Vele treinreizigers trekken zich er niets van aan en stallen hun wagen een hele dag in deze blauwe zone. De politie heeft immers geen bevoegdheid om op te treden in de blauwe zone en de federale overheid heeft ook de mogelijkheid niet voorzien om foutparkeren in een blauwe zone te bestraffen via een GAS-boete.

De winkeliers van de Heuvelstraat verliezen zo massaal veel klanten. Een parkeerplaats zou in normale omstandigheden tijdens de dag door verschillende auto’s kunnen gebruikt worden. Met de foutparkeerders niet.

De firma Besix Park zal vanaf 2 mei effectieve controles uitvoeren en auto’s in overtreding een retributie van 25 euro uitschrijven. Deze 25 euro gaat niet naar de gemeente maar naar de firma Besix Park. Ze heeft er dus belang bij om veel automobilisten ‘op de bon te schrijven’. Een verwittigd automobilist in Boechout is er dus twee waard !

Geld 100 dollar

Foto © Gazet van Hove.