Als je de traditionele partijen zou moeten geloven, dan vormt “uiterst rechts” het grootste gevaar voor de stabiliteit van dit land (herinner u de collectieve verontwaardiging toen Bart De Wever weigerde een gemeenschappelijke persmededeling te ondertekenen waarin geprotesteerd werd tegen het feit dat op Paaszondag “ultra rechtse Vlaamse hooligans” het aangedurfd hadden op het Brusselse Beursplein tegen IS te komen betogen).

 

Uit een verslaggeving van de werking van de Gentse gemeenteraad onlangs kon vernomen worden hoeveel individu’s in Oost-Vlaanderen door de veiligheidsdiensten in het oog worden gehouden omdat zij terecht of onterecht als gevaarlijk worden beschouwd en tegelijkertijd ook waar ze politiek gesitueerd zijn. Dit zorgde ervoor dat de heersende politieke klasse haar mening met de werkelijkheid op het terrein eens kon confronteren. Dit alles met enkele zeer merkwaardige vaststellingen. Zo worden er 110 dossiers opgevolgd van personen die bindingen hebben met links extremisme, van 143 personen die met milieu-extremisme gerelateerd zijn en van 53 die als rechtse extremisten worden beschouwd. De professionele politiediensten gaan er dus van uit dat wat Oost-Vlaanderen betreft aan ultra links en aan milieu-extremisme meer aandacht moet besteed worden dan aan extreem rechts, met andere woorden: dat de twee eerste gevaarlijker zijn dan de laatste. Er bestaat dus hieromtrent ook een grote discrepantie tussen wat het regime ons probeert wijs te maken en de realiteit op het terrein. Hierbij mag overigens opgemerkt worden dat links extremisme en milieu-extremisme begrippen zijn die praktisch nooit door media zoals de VRT gehanteerd worden en waar ook nooit tegen gewaarschuwd wordt. Merkwaardig toch ?

AK47

Opmerkelijk is ook dat ondanks het huidig klimaat van islamitisch terrorisme er in hetzelfde politierapport slechts van 17 dossiers m.b.t. godsdienst extremisme en van 4 i.v.m. radicalisering wordt gewag gemaakt wordt. Zouden deze lage cijfers specifiek voor Oost-Vlaanderen zijn of hebben we hier te maken met een soort zelfcensuur vanwege de politiediensten zoals die welke in Keulen toegepast werd na de groepsaanranding van oudejaarsavond ?

ISIS in actie in Irak en Syrië (foto: www.rt.com)
IS in actie in Irak en Syrië (foto: www.rt.com)

 

Francis Van den Eynde

In

Knooppunt Delta

 

Foto’s © Reporters