De stad Lier wordt regelmatig geconfronteerd met gevonden fietsen. Deze fietsen komen terecht in het stadsmagazijn. Wanneer die fietsen niet worden opgehaald binnen een wettelijke termijn van 3 maanden worden deze fietsen automatisch eigendom van het stadsbestuur en kunnen ze verkocht worden.

Om de opslag van de fietsen beheersbaar te houden en tegelijk fietsen bij Lierenaars te stimuleren, organiseert de stad regelmatig een openbare verkoop. De fietsen worden op voorhand nagekeken door Fietspunt, zodat rijklare fietsen worden aangeboden en kopers dadelijk met hun nieuwe aankoop naar huis kunnen rijden. Momenteel zijn er een 35-tal fietsen die in aanmerking komen voor een openbare verkoop.

Fietsstaanplaats

Op zaterdag 28 mei zal deze openbare verkoop plaatsvinden op de Vismarkt. Vanaf 9.30 uur worden de fietsen uitgestald. Geïnteresseerden kunnen de fietsen bekijken tussen 10.00 en 10.30 uur. Om 10.30 uur start de verkoop van de fietsen per opbod. Einde wordt voorzien om 12.00 uur. Naar analogie met de vorige verkopen zullen burgemeester Frank Boogaerts en schepen Rik Pets de rol van veilingmeester opnemen.

Meer Info : bij Stad en OCMW Lier – Technisch uitvoerende diensten, tel. 03 / 491 80 62.

VAB fietsbijstand

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters