HOVE-BOECHOUT

De leerlingen van de Gemeentelijke Kunstacademie stellen op allerlei locaties in Hove en Boechout hun werk voor. Beslist een bezoek waard !

De periode van de eindejaartentoonstellingen wordt ingezet met de tentoonstelling van de leerlingen van de lagere en de middelbare graad in Hove en Boechout. Zij verwachten je in de bovenzaal van de kleuterschool in de Albrecht Rodenbachschool, Onderwijsstraat 19 in Hove, op zaterdag 11 en zondag 12 juni telkens van 10.00 tot 17.00 uur. De leerlingen van de lagere graad afdeling Boechout stellen hun werkjes tentoon op zaterdag 11 juni van 10.00 tot 17.00 uur langs een kunstwandeling in het centrum van Boechout. Vertrekpunt is het lokaal achter De Wigwam, Lange Kroonstraat 1.

Kunstacademie tentoonstelling

Kunstroute in Hove

De eindejaartentoonstelling van de ateliers Schilderkunst, Textiele Kunst, Tekenkunst, Keramiek, Fotokunst en 3D wordt geopend op vrijdag 17 juni om 20.00 uur in De Markgraaf met de proclamatie en de uitreiking van de Prijs Henri Goyvaerts en de Prijs Rik Blomme, gevolgd door een receptie aangeboden door het gemeentebestuur. De eindejaartentoonstelling is ook dit jaar weer opgevat als een kunstroute doorheen Hove. Zowel De Markgraaf, als het Kostershuisje, de Albrecht Rodenbachschool en de remise van het gemeentehuis dienen als decor voor de werken van de volwassen cursisten. Overal is de tentoonstelling open op zaterdag 18 en zondag 19 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Voor de afstuderende cursisten wordt nog een geschikte locatie gezocht. Aan hen wil de academie de kans geven om ervaring op te doen bij het organiseren van hun eigen tentoonstelling. Centraal infopunt: secretariaat van de Gemeentelijke Kunstacademie, Kapelstraat 8 Hove, tel 03 / 454 32 30.

Kunstkring De Geelhand

Inschrijvingen schooljaar 2016-2017

Het nieuwe schooljaar start op dinsdag 1 september 2016. De inschrijvingen starten vanaf nu op het secretariaat in De Markgraaf en lopen tot 30 september 2016. Het inschrijvingsgeld voor volwassenen bedraagt 301 EUR. Wie geniet van het kortingstarief betaalt 126 EUR. Voor de kinderen wordt het bedrag van het inschrijvingsgeld 63 EUR voor de eerste van het gezin en 41 EUR voor de volgende. Jongvolwassenen genieten tot 25 jaar van het tarief van 126 EUR.

De Kunstacademie zal ook dit jaar weer actief deelnemen aan het cultureel weekend van de gemeentelijke Cultuurraad op 24 en 25 september 2016.

www.dekunstacademiehove.be

Kunstkring De Geelhand

Foto’s © Gazet van Hove