Het Edegemse festival moet zondagavond iets doen wat ze in die 17 jaar nog nooit hebben moeten doen. Het festival aanpassen aan het EK, maar vooral aan onze Rode Duivels. Zondagavond speelt België tegen Hongerije om 21.00 uur. Het festival was op voorhand reeds creatief genoeg om hiervoor een gepaste oplossing te zoeken.

“Toen we onze planning opmaakten in september wisten we dat de kans wel degelijk bestond dat onze Rode Duivels doorgingen naar de achtste finale. We hebben dit tijdig besproken met het gemeentebestuur en we kregen een licentie om die avond de wedstrijd uit te zenden,” zegt persverantwoordelijke Tom De Noël.

P1020785

“Na een feestavond met “Was het nu 80, 90 of 2000” van radiozender Studio Brussel ontwaken we zondag met een kinderdisco en lokale bands. Top of the bill gaat zeker Yevgueni zijn, de band speelt slechts op enkele plaatsen deze zomer dus ideaal om de sfeer erin te zetten voor een party-avond,” vertelt Tom. “ We hadden Edegemnaars Christophe Lambrechts en Linde Merckpoel voorzien als knotsgekke dj-act. Het voordeel met hen is dat we heel flexibel waren om het hele EK-gebeuren toch een plaats te kunnen geven.”

De Edegemse organisatie zorgt voor de pintjes en cocktails, het publiek zal moeten zorgen voor de nodige sfeer. “Voor, tijdens en na de match zal het Edegemse StuBru-duo, die vorig jaar nog op Laundry Day stonden, zorgen voor de nodige ambiance. Uiteraard gaan we weer voor de overwinning.

P1020791

Om het Edegemse festival na 17 jaar nog steeds gratis te houden, verkoopt de organisatie dit jaar voor het eerst ‘IK-STEUN-ROCK@EDEGEM-bandje’. Voor de prijs van 5 euro heb je meteen een plasabonnement, maar je steunt vooral het festival omdat je vind dat dit niet mag verdwijnen.

logo Edegem

www.rockedegem.be voor alle info.

Festival op zaterdag 25 juni van 20u30-1u30
Festival op zondag 26 juni van 13u00-23u30

Foto’s (c) Gazet van Hove