Nu zaterdag 25 juni houden de  jeugdverenigingen van Lier hun eerste Pallieter Peddel op de Nete. “De Pallieter Peddel is een gloednieuwe activiteit die georganiseerd wordt door de Lierse jeugddienst voor alle jongeren van 16 tot 26 jaar”, zegt jeugdschepen Rik Verwaest .

Ze kunnen hierbij rekenen op de enthousiaste medewerking van de Moedige Bootvissers. “Welke jeugdvereniging heerser wordt van de Lierse binnenwateren komen we nu zaterdag te weten tijdens een estafette op de Nete. De teams bestaan telkens uit 4 personen. Bij het startschot peddelen zij op een surfboard zo snel mogelijk naar het volgende teamlid tot het vierde teamlid over de eindstreep komt. Tijdens deze aflossingsrace moeten zij nog allerlei ludieke opdrachten op het water tot een goed einde brengen. Geen makkelijke opdracht dus.

P1000322

Om 11.30 uur starten de voorrondes aan de verlaagde Kade aan de Binnennete aan het Felix Timmermansplein. De leiding van KLJ Lier-Noord zorgt voor een eet- en drankkraampje. Meedoen kost niets en iedereen is benieuwd wie met de eerste trofee naar huis kan.

Meer Info vindt U bij amber.staepels@lier.be of moevement@lier.be – Tel. 03 / 480.36.30.

P1000316

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.