Op de laatste Hovese gemeenteraad gaf gemeentesecretaris Luc Vanrusselt een overzicht van het personeelsorganigram van de gemeentediensten.

De laatste maanden werden er verschillende vacatures open verklaard bij de gemeente Hove. De secretaris vernoemde de functie en daarna het aantal opgedaagde kandidaten, het aantal weerhouden kandidaten, het aantal dat deelnam aan de schriftelijke proef, de mondelinge proef en eventueel een rollenspel.

–       1 vacature gemeenschapswacht-vaststeller : het is een startbaan. 10 kandidaten, 4 weerhouden, 1 examen deelgenomen plus geslaagd en aangenomen.

–       1 vacature ICT-medewerker : 10 kandidaten, 5 weerhouden, 2 schriftelijk examen, 1 kandidaat geslaagd en aangenomen.

–       1 vacature hoofd technische uitvoeringsdiensten : 2 kandidaten, 1 schriftelijk examen maar niet geslaagd.

–       1 vacature Stedebouwkundig ambtenaar : 7 kandidaten, 4 weerhouden, 2 examen deelgenomen, 1 geslaagd maar mislukt in assessment.

–       1 vacature BKO (Buitenschoolse Kinder Opvang) : 10 kandidaten, 6 weerhouden, 4 examen deelgenomen, 2 geslaagd, reeds aangenomen.

–       Werfreserve BKO : 15 kandidaten, 10 weerhouden, 4 examen deelgenomen, 3 geslaagd (werfreserve is 2 jaar geldig).

–       1 vacature conducteur patrimonium : 10 kandidaten, 10 weerhouden, 4 examen, 3 geslaagd.

–       1 vacature gemeenschapswacht : 31 kandidaten, 18 weerhouden, 11 examen deelgenomen, 5 geslaagd. De eerst geslaagde is reeds aangesteld.

–       1 vacature ongeschoold arbeider werken : 54 kandidaten, 54 weerhouden, 2 geslaagd.

–       Werfreserve schoonmaak : 79 kandidaten, 13 examen deelgenomen, 3 mondeling examen, 1 geslaagd.

–       1 vacature administratief medewerker burgerzaken : 135 kandidaten, 17 weerhouden, 15 examen deelgenomen, 12 geslaagd. De eerst gerangschikte begint op 1 september e.k.

–       1 vacature administratief medewerker personeelsdienst : 2 kandidaten weerhouden (intern)

–       1 vacature administratief medewerker cel omgeving (intern) : 1 kandidaat en geslaagd.

–       1 vacature coördinator vrije tijd (interne oproep bevordering) : 1 kandidaat, niet geslaagd.

De directeur van de Hovese gemeentelijke kunstacademie gaat zijn laatste werkmaanden in. Op 1 januari 2017 gaat hij met pensioen. Na de zomervakantie zal men een procedure opstarten om hem te vervangen.

P1030174

Massa’s ongeschoolde vreemdelingen

We vernamen van een gemeentebestuurder dat er voor sommige vacatures massa’s vreemdelingen opduiken die vaak de Nederlandse taal niet machtig zijn en ook niet kunnen lezen of schrijven in een andere taal. Men moet Nederlands kunnen lezen, schrijven en spreken want op een aantal machines en producten staan instructies in het Nederlands. Men moet elementaire vragen kunnen beantwoorden van het publiek. Anders zouden er nogal wat ongelukken zich voordoen tijdens het werk !

Er zijn ook verschillende vrouwelijke sollicitanten van vreemde origine die zich aanbieden met een hoofddoek op en die duidelijk stellen dat zij de hoofddoek niet willen afdoen tijdens de uitoefening van hun functie en ook als ze in contact komen met het publiek. Dit is werkelijk om problemen roepen. Die mensen krijgen dan meestal nog een uitkering op kosten van de belastingbetaler !?!? …

Sommige sollicitanten dienen zich enkel aan om een bewijs te krijgen dat ze … actief op zoek zijn naar werk. Verder interesseert het hen niet. Hun ‘bij-job’ zal wel genoeg ‘in het zwart’ opbrengen … !?

p1050067

 

Foto’s © Gazet van Hove.