Het 41e Sfinks Mixed festival in de gemeente Boechout kon dit jaar opnieuw rekenen op een record aantal bezoekers. Gisteren vernamen we dat het er dit jaar meer dan 100.000 waren. Volgens de eigen facebookpagina kwamen er dit jaar 104.500 bezoekers naar Sfinks Mixed. En bijna alle bezoeker waren laaiend enthousiast konden we gisteren zelf merken bij het buitenkomen op het festival. Schitterende muziek, prima sfeer, gezellige ambiance en een dikke pluim voor het organiseren van hun kinderanimatie vertelden ook veel ouders. Kortom het 41e Sfinks Mixed festival was super en smaakt naar meer.

P1030458

 

Het enige minpuntje was er zaterdag toen er enkele meisjes door een 25-tal asielzoekers werden lastig gevallen in de danstent. “Onaanvaardbaar”, vindt ook organisator Patrick De Groote.  De 25 asielzoekers werden meteen verwijderd uit de feesttent en nadien ook de toegang tot het festival ontzegt door de opgeroepen en aanwezige manschappen van de politiezone Minos. Nadien kregen we te horen van andere politiezones dat ook daar de voorbije dagen en weken problemen zijn geweest met asielzoekers die hun handen niet kunnen thuis houden. Gelukkig zijn er op de festivalweide erg weinig bezoekers die iets van dit alles gemerkt hebben. Voor alle zekerheid werden deze 25 asielzoekers uit verschillende centra geïdentificeerd voor het geval dat er de komende dagen nog slachtoffers aangifte zouden komen doen. Maar algemeen spreekt men hierover een geïsoleerd incident.

P1030449

 

Laat duidelijk zijn dat veel bezoekers nu al uitkijken naar de Sfinks Mixed editie van 2017 dat ingericht zal worden aan het Molenveld in Boechout van 27 tot 30 juli 2017.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove