Rode Kruis-Vlaanderen doet een oproep om bloed en bloedplaatjes te geven, aangezien ook deze zomer de bloedvoorraad onder druk staat, vooral dan bij negatieve bloedgroepen. “Bij AB- en B- is er zelfs sprake van een kritieke voorraad”, zegt de hulporganisatie. Dit heeft volgens Rode Kruis-Vlaanderen onder meer te maken met het warme weer van de afgelopen dagen en het feit dat heel wat trouwe donoren momenteel op vakantie zijn.

De komende dagen kan je in onze regio terecht op volgende adressen. In de gemeente Lint op 1 augustus  tussen 18.30 en 20.30u.  in Dienstencentrum “De Schakel”, Oudstrijdersplein 1 – Op 3 augustus van 18.00 tot 20.30u. in ontspanningslokaal ” ’t Parkske” – Edegemsestraat 26 in Mortsel – of op 19 september in de gemeente Kontich tussen 18.00 en 20.30u. in de lagere school van het Sint Jozefinstituut in de Van Dyckstraat.

Rode kruis Hove

 

U kan ook elke woensdag tussen 8.30 en 19.00u. terecht in het donorcentrum van het UZA aan de Wilrijkstraat 8 in Edegem. Voor alle informatie kan U steeds terecht bij het Rode Kruis Vlaanderen via info@rodekruis.be of via het telnr. 015 / 44 33 22  of via de website van het Rode kruis of via Uw plaatselijke Rode Kruis afdeling. Doe goed en geef bloed.

Interventiewagen Rode Kruis

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove