DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD

Zitting van maandag 24 oktober 2016

Openbare zitting

P.1.   Ontslag gemeenteraadslid

Aan de raad wordt gevraagd akte te nemen van het ontslag van dhr. Mark De Cleene als gemeenteraadslid voor de gemeente Hove.

P1030801

P.2.   Verslag secretaris gemeenteraad 26 september 2016

Aan de raad wordt gevraagd om kennis te nemen van het verslag secretaris van de gemeenteraad van 26 september 2016.

P.3.   Notulen gemeenteraad 26 september 2016

Aan de raad wordt gevraagd om de notulen van de gemeenteraad van 26 september 2016 goed te keuren.

P.4.   AGB – budgetwijziging 2016

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de budgetwijziging van het autonoom gemeentebedrijf sport en ontspanning zoals besloten in de zitting van de raad van bestuur van 6 oktober 2016.

P.5.   Financiën – prijssubsidie factorbepaling

De factor voor de berekening van de prijssubsidie wordt ter goedkeuring voorgelegd.

P.6.     Gemeente/AGB – Terugvordering toegestane werkings- en investeringssubsidies AGB

Als gevolg van de gewijzigde interpretatie van het begrip winstoogmerk moet de financiering van het AGB sport en ontspanning herbekeken worden.  De vroegere subsidiëring in de vorm van specifieke werkingssubsidies wordt vervangen door prijssubsidies.

Tot nu toe werden de investeringen van het AGB gefinancierd door een investeringstoelage van de gemeente. Deze investeringstoelage wordt nu vervangen door een toegestane lening waarbij de terugbetaling gefinancierd wordt met een prijssubsidie.

Met dit besluit worden de toegestane werkingssubsidies voor 2016 en de investeringssubsidies (ten belope van de resterende boekwaarde van de activa per 31/12/2015 in het AGB) teruggevorderd.

Gemeenteraad Hove

P.7.     Gemeente/AGB  – Leningsovereenkomst AGB Hove teruggevorderde investeringssubsidies tem 2015

Als gevolg van de gewijzigde interpretatie van het begrip winstoogmerk moet de financiering van het AGB Hove herbekeken worden.  Tot nu toe werden de investeringen van het AGB gefinancierd door een investeringssubsidie van de gemeente. Deze investeringssubsidie wordt nu vervangen door een toegestane lening waarbij de terugbetaling gefinancierd wordt met een prijssubsidie.

Met dit besluit wordt aan het AGB Hove een renteloze lening toegestaan ter financiering van de teruggevorderde investeringssubsidie.

P.8.   Gemeente/AGB – Leningsovereenkomst AGB Hove geplande investeringen 2016

Als gevolg van de gewijzigde interpretatie van het begrip winstoogmerk moet de financiering van het AGB Hove herbekeken worden.  Tot nu toe werden de investeringen van het AGB gefinancierd door een investeringssubsidie van de gemeente. Deze investeringssubsidie wordt nu vervangen door een toegestane lening waarbij de terugbetaling gefinancierd wordt met een prijssubsidie.

Met dit besluit wordt aan het AGB Hove een renteloze lening toegestaan ter financiering van de geplande investeringen in 2016.

P.9.   Budget 2016- budgetwijziging

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de budgetwijziging nr.1 van 2016 vast te stellen. In deze budgetwijziging wordt het budgettaire resultaat van de rekening 2015 ingeschreven. Gezien deze budgetwijziging past in het meerjarenplan 2014 – 2019 is er geen aanpassing van het meerjarenplan nodig.

Geld euro's

P.10.   Bouwverordening – Regeling omtrent het vellen van bomen en het stellen van de bijhorende waarborg

Er zijn enkele beperkte wijzigingen doorgevoerd in de verordening rond het kappen van bomen van 25 juni 2012. De raad wordt gevraagd om deze op punt gezette verordening goed te keuren.

P.11. Wegenwerken Coveliersstraat en Lintsesteenweg

Dit project staat al lang in de steigers. Vorig jaar heeft de hogere overheid eindelijk de middelen vrijgegeven voor het rioleringsluik.

De bovenbouw wordt mee vernieuwd.

kapelleke Lintsesteenweg_1

 

P.12.   Intergemeentelijke samenwerking (TMVW) : oprichten van een overlegorgaan in de zin van artikel 25, 1ste lid van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de oprichting van  een overlegorgaan in de zin van het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking goed te keuren en deel te nemen aan een dienstverlenende vereniging in het kader van de studie, de organisatie en de promotie van ondersteunende diensten op het vlak van onder andere logistiek, projectorganisatie, aankoop en facility management.

P.13.   Intergemeentelijke samenwerking – Stemming van de agendapunten van de schriftelijke buitengewone algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging water-link ov dd. 27 oktober 2016 – goedkeuring – stemming

Aan de raad wordt gevraagd om de agendapunten van de schriftelijke buitengewone algemene vergadering van de intercommunale water-link ov dd. 27 oktober 2016 goed te keuren.

Kunstacademie Laureaat

P.14.   Kunstonderwijs – aanpassing algemene afspraken functiebeschrijving en evaluatie gesubsidieerd personeel

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de intrekking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 22 juni 2009 en de goedkeuring van de nieuwe afspraken inzake functiebeschrijving en evaluatie van het personeel van de kunstacademie.

P.15.   Stedenbouwkundig uittreksel – bepalen van de retributie voor het afleveren van het uittreksel uit het plannenregister en van het uittreksel uit het vergunningenregister – 2016-2019

Aan de raad wordt gevraagd om de retributie voor het afleveren van het uittreksel uit het plannenregister en van het uittreksel uit het vergunningenregister – 2016-2019 te bepalen.

P.16. Stand van zaken Frijthout

Frijthout zonnebloemen

 

Gesloten/Geheime zitting

Geen punten.

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.