Deeleconomie en upcycling ? Het Repair Café zet die twee termen om in de praktijk. Heb je een mixer die niet meer mixt, een knuffel met een losse poot, een jeansbroek met een gat in ? Zit het zadel van je fiets los, wiebelt jouw kastje, hapert de cd-speler van je zoon ? Breng alles mee naar het Repair Café ! Deskundigen zoals een naaister, elektricien, fietsenmaker en timmerman helpen je bij het repareren. Materiaal en gereedschap zijn aanwezig. Zo vang je twee vliegen in één klap : je voorwerp is hersteld én je hebt geleerd hoe je het voortaan zelf kan herstellen ! Autodelen : hoe begin je eraan ?

P1030151

Staat je wagen veel meer stil dan je lief is of heb je af en toe een (tweede) wagen nodig ? Kom dan kennismaken met de auto-deelinitiatieven in Edegem. Ervaren autodelers vertellen je alles over de praktijk. Hoe begin je eraan ? Waar vind je mensen die met jou een auto willen delen of hoe vind je mensen om je eigen auto mee te delen ? Welke afspraken moet je maken ? En wat met de verzekering ? Bij een heerlijke kom soep van Pegode vzw kan je autodelers ontmoeten, de deelauto’s bewonderen en de voordelen ontdekken.

Het Repair cafe en autodelen gaat door op zaterdag 26 november 2016 in hangar 27 in de Parklaan 161 in de gemeente Edegem. Je bent er welkom tussen 13.00 en 17.00u. Meer info vindt U via www.autodelen.net of via www.repaircafe.be  .

P1030150

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove