Regio

 

OCMW nodigde jongeren voor de honderdste keer uit voor preventief spel rond budgetbeheer en schulden.

Al enkele jaren nodigen de OCMW’s van Boechout, Borsbeek en Hove de laatstejaars van de lokale middelbare scholen uit om ‘Buitenspel’, een inleefspel over budgetbeheer en schulden, te komen spelen. Jongeren leren zich wapenen tegen schulden en krijgen een basisoverlevingspakket mee om de complexe, bureaucratische jungle van budgetbeheer en schulden te trotseren. Op een leuke, niet-schoolse manier worden de jongeren prijsbewust gemaakt en leren ze omgaan met geld.
Sociaal Huis Hove
Door deze namiddag in het OCMW-huis te organiseren maken de leerlingen ook kennis met de dagelijkse werking van dit centrum. Bovendien leren ze dat het OCMW niet enkel ten dienste staat van mensen met financiële moeilijkheden, maar dat het is uitgegroeid tot een sociaal huis met een heel uitgebreid en divers pakket diensten voor velerlei groepen.
ocmw logo
Op 27 oktober kregen 26 leerlingen van het Sint-Gabriëlcollege de eer om deel te nemen aan de honderdste editie van Buitenspel. Net als de negenennegentig andere keren beleefden de leerlingen een boeiende en leerrijke namiddag begeleid door een enthousiaste ploeg vrijwilligers. Deze feestelijke editie werd afgesloten met een hapje en een drankje waarbij de vrijwilligers uitgebreid in de bloemetjes werden gezet. Volledig klaar dus om aan de volgende honderd keer Buitenspel te beginnen… Meer info over Buitenspel bij Kathy Van Cauwenbergh, e-mail : kvc@ocmwhove.be.
Foto’s (c) Reporters.