Zoals de IKEA heeft nu ook Opnieuw & Co in zijn kringwinkel aan de Borsbeeksebinnenweg zijn eigen Eetcafé. Als het concept aanslaat, komen er nog uitbatingen in de kringwinkels van Kessel en Duffel.

P1040117

Het Eetcafé is een smakelijke samenwerking tussen Opnieuw & Co en Sense, die de uitbating van het Eetcafé verzorgt. Met een Eetcafé wil men het winkelen in de zaak nog aangenamer maken. Horeca is een stijl apart, daarom geeft Opnieuw & Co de uitbating van zo’n eetcafé door aan Sense, waar sociale tewerkstelling ook voorop staat.

Het eetcafé palmt achteraan in de winkel een kleine ruimte in met een dertigtal zitplaatsen waar men een lichte versnapering en drankjes kan krijgen aan zeer democratische prijzen.

Sense baat in Mortsel reeds het sociaal restaurant “De Plataan” uit voor rekening van het OCMW en het is een waar succes. Iedere middag komen er gemiddeld 250 mensen eten.

P1040123

Het Eetcafé is uniek op een aantal vlakken. Directeur Koen Goemans van Opnieuw & Co : ‘We zijn bijzonder verheugd om onze klanten te verwennen met dit nieuwe concept: een echt Eetcafé midden in onze winkel in Mortsel. Bovendien realiseren we door te kiezen voor Sense als professionele horeca-partner een unieke samenwerking tussen twee sociale economie-bedrijven.

Jan Van Roie van Sense vult aan : ‘Ook wij staan helemaal klaar om de klanten van Opnieuw & Co in de watten te leggen : een lekker broodje of panini, een dampende kom soep, een croque of salade : het kan allemaal in het Eetcafé. Een mooie samenwerking ook tussen twee bedrijven die elkaar vinden in het kwaliteitsvol werken met mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt.

P1040126

De uitbating van het Eetcafé is dus in handen gegeven van Sense, een cluster van horeca-uitbatingen met Sociaal Talent. Sense is een sociaal-economiebedrijf en geeft zinvolle arbeid aan mensen met weinig kansen, zodat ze weer deel uitmaken van de maatschappij en van een sociaal netwerk.

P1040115

Eetcafé kringwinkel Opnieuw & Co, Borsbeeksebinnenweg 51 in 2640 Mortsel.
Open van maandag tot zaterdag van 10.00u. tot 17.30u. – www.metsense.be  .

P1040087

Foto’s (c) Gazet van Hove