De jaarlijkse Kerstboomverbranding in het Hovese gemeentepark viel dit jaar letterlijk en figuurlijk in het water en de sneeuw. Daarom was de opkomst ook duidelijk minder dan tijdens andere jaren bij betere weersomstandigheden.

p1040455
kleiner vuur = minder kerstbomen aanwezig

De jeugddienst van Hove, Scouts Hove, Jaanimo en de Hovese middenstanders hadden zaterdagavond verzamelen geblazen in het gemeentepark voor de jaarlijkse kerstboomverbranding met bijhorende nieuwjaarsdrink. Burgemeester Koen Volckaerts was in het buitenland, de N-VA-ers waren zich aan het klaarmaken voor hun nationaal partijfeest in Mechelen en het was dus schepen voor economie en middenstand Bart Van Couwenberghe (N-VA) die de honneurs voor het gemeentebestuur mocht waarnemen. Er waren hapjes en drankjes voorzien vanaf 18.00u. De muziek werd gebracht door “The Jammers” en de animatie werd verzorgd door de Vuurelf. Wat opviel was dat er dit jaar geen ‘free hour’ was, gratis drank tussen 18.00u. en 19.00u. Iedereen moet bezuinigen ! De inkomgelden werden gebruikt om de artiesten te betalen.

De kerstbomen werden de voorbije week afgehaald door gemeentearbeiders in meer dan 10 verzamelpunten over heel Hove. Toch zagen we nog enkele inwoners het gemeentepark binnenlopen met hun kerstboom onder de arm. Er waren duidelijk ook minder kerstbomen aanwezig die op het vuur gingen.

p1040454
dit jaar betalen voor de drankjes …

De Hovese Middenstanders waren dit jaar voor het eerst van de partij als georganiseerde groep. Ze bemanden de “Baravan” van de Vredewijk.

Radio Frekwent was ook aanwezig en had onder meer een korte babbel met Schepen Bart Van Couwenberghe, te beluisteren op FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand.

p1040462
“Waarmee is mijn baasje bezig ?”

Foto’s © Gazet van Hove – coverfoto : Anne Broothaers van de Middenstand Hove.